Mercats de Barcelona entra a la Unió Mundial de Mercats

La xarxa de mercats municipals de Barcelona, gestionada per l'IMMB, ha entrat a formar part de la Unió Mundial de Mercats (WUWM) en el decurs del 26è congrés, de caràcter bianual, celebrat a Copenhaguen la primera setmana d'octubre de 2008.

La xarxa de mercats municipals de Barcelona, gestionada per l'IMMB, ha entrat a formar part de la Unió Mundial de Mercats (WUWM) en el decurs del 26è congrés, de caràcter bianual, celebrat a Copenhaguen la primera setmana d'octubre de 2008.

La Unió Mundial de Mercats, creada l'any 2001 i formada per 38 països, està integrada pels mercats majoristes d'alimentació des de la seva fundació, i des de l'any 2008 per aquells mercats minoristes que tenen interès a compartir experiències i defensar els mercats tradicionals d'alimentació en relació a les autoritats comunitàries.

Mercats de Barcelona combinarà la pertinença a la WUWM amb el lideratge d'EMPORION, associació que acull els millors mercats del continent i que té la seva seu a Barcelona amb el Mercat de La Boqueria com a membre emblemàtic.

Durant el Congrés de Copenhaguen, transcorregut durant els dies 1, 2 i 3 d'octubre de 2008 i en el qual ha participat Jordi Tolrà en representació de l'IMMB, s'ha tractat, entre altres aspectes, de com millorar la relació i coordinació entre els mercats, la transferència de bones pràctiques, i la defensa envers les grans superfícies comercials.

Destacats de la Declaració WUWM 3 d'octubre 2008

El 26è Congrés de la WUWM agraeix a la Comissària Europea d'Agricultura, Mariann Fisher Boel, el suport i el reconeixement donat. Així mateix, celebren els esforços realitzats per establir relacions més eficaces amb la Comissió Europea.

La WUWM té empleades a 250.000 persones aproximadament; factura 55.5 bilions d'Euros a l'any i un rendiment de 54 milions de tones de producte fresc. La WUWM distingeix la importància dels mercats ja que ofereixen alternatives de consum, alhora que permeten als productors noves vies de subministrament i canals de distribució.

Defensa la gran importància dels mercats majoristes i minoristes pels llocs de treball que creen, la regeneració urbana que comporten, així com els aspectes de salut que aporten. La WUWM demana a la Comissió Europea que recolzi aspectes com la higiene, la seguretat i la qualitat dels productes.

La WUWM considera oportú que la Comissió Europea, així com altres organismes internacionals i regionals, donin suport per millorar la promoció dels productes de qualitat i saludables, incrementant el consum de fruita fresca i vegetals tant a Europa com els mercats internacionals.