Mercats de Barcelona, a la 7a Conferència Internacional de Mercats Públics a San Francisco

La 7a Conferència Internacional de Mercat Públics, que es va celebrar del 24 al 26 d'abril de 2009 a San Francisco, va comptar enguany amb la participació dels Mercats de Barcelona.

El gerent de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Jordi Torrades, va participar-hi presentant el Model Barcelona de modernització de mercats i el seu paper com a dinamitzador cívic i social del territori.

La ponència de Jordi Torrades estava centrada en les remodelacions, arquitectòniques i comercials que s'han fet i es duen a terme en mercats amb edificis històrics a Barcelona, un referent internacional en la modernització de l'extensa xarxa municipal de mercats de Barcelona.

La Conferència és un punt de trobada multidisciplinar dels agents que treballen en mercats públics d'arreu del món, amb especial èmfasi en el paper que tenen els mercats com a cohesionadors socials, reconnectant economies locals i comunitats.

L'organització de l'esdeveniment, Project for Public Spaces (PPS), amb seu a Nova York, va programar una agenda que a més de les conferències, incloïa tallers i seminaris per a professionals, activitats lúdiques amb visites als mercats i espais públics de la ciutat, entre d'altres.

La 7a edició va seguir consolidant l'intercanvi internacional d'experiències en gestió de mercats, i els organitzadors van confirmar les previsions de major afluència de professionals i assistents.

Project for Public Spaces, els organitzadors

Fundada el 1975 a Nova York, Project for Public Spaces ha esdevingut tot un referent internacional en la gestió d'espais públics i comunitats, integrant gran diversitat de camps d'estudi com el disseny, l'arquitectura, la planificació urbana, paisatgisme, medi ambient i sostenibilitat, o enginyeria, entre d'altres. Al llarg dels més de 30 anys d'activitats, han actuat en més de 2.000 comunitats en 26 països.

Amb anterioritat, Mercats de Barcelona ja havia intercanviat experiències de treball amb representants del PPS, convidats al Congrés anual de mercats que organitza l'IMMB.