Mostra de productes de la Boqueria al Borough Market

En el marc de la fira 'A Taste of Spain' i per tercer any consecutiu, els comerciants del Mercat de La Boqueria van estar presents al Borough Market londinenc per fer una mostra de producte català i dels mercats barcelonins. La trobada va tenir lloc els dies 2 i 3 de juny de 2009.

Diversos comerciants de la Boqueria van oferir a tots els visitants la degustació de diversos productes; olis, formatges, pernils, menuts, fruites, rostits de pollastre, salses i cava, entre d'altres.

Intercanvi comercial entre Barcelona i Londres

Una mitjana de 2,6 milions de britànics visiten Catalunya anualment i al mercat de La Boqueria, aquesta presència, es directament beneficiosa per als seus comerciants, ja que molts d'ells han adaptat el format dels seus productes per possibilitar la seva compra per part dels estrangers.

Un altre benefici directe d'aquesta presència barcelonina a Londres és l'interès que alguns dels establiments londinencs especialitats en alimentació han mostrat per tenir productes catalans en la seva oferta, obrint nous canals de distribució en totes dues direccions.

En les anteriors edicions, els venedors participants van veure la gran repercussió que Barcelona, i concretament els seus Mercats, tenen entre els londinencs, augmentant en gran mesura la pròpia valoració de la seva professió i la seva activitat com a agents de difusió gastronòmica i cultural de Catalunya.