A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Programació

Les activitats que tenen lloc a l'Aula (tallers, tasts i xerrades) són sense reserva prèvia i aforament limitat.

DIVENDRES 13 DE MAIG

10.00 h - Esmorzar de forquilla
Amb els típics “platillos” de mercat elaborats per l’establiment Especialitats Carmen, del mercat de la Marina.

11.00 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer
La companyia, formada per quatre músics -bateria, saxo, guitarra elèctrica i baix- i dos actors, combina bona música, números de teatre de carrer i sorpreses.

12.00 h - Taller “Pestos de temporada” per LA VESTALE
La Vestale és un projecte de producció gastronòmica vegana i vegetariana, sostenible i ecològica, feta amb ingredients de fruita i verdura de temporada i Km0. Sabors mediterranis, tradicions culinàries i mètodes de conserva ancestrals. La seva especialitat és la producció de conserves i panificats. Els seus creadors són la Mavi, cuinera i arquitecta italiana i el Santi, cuiner i jardiner. Formen part de la xarxa Slow Food Barcelona i distribueixen a diferents barris de la ciutat de Barcelona. La seva proposta pel Petit MdM és un taller de creació i elaboració de pestos amb verdures de temporada, emprant productes de producció local, comprats al Mercat de la Marina i elaborats pels propis assistents, amb la possibilitat d’endur-se el producte resultant.

13.30 h - Tast de vins a càrrec de la DENOMINACIÓ D’ORIGEN DE CATALUNYA

14.00 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer
La companyia, formada per quatre músics -bateria, saxo, guitarra elèctrica i baix- i dos actors, combina bona música, números de teatre de carrer i sorpreses.

15.30 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer

16.00 h - Xerrada de MARINA MONSONÍS “Cuina de barri” i presentació del llibre “La Cocina Situada”
La Marina Monsonís (@graffitireceptes) és una artista visual que treballa amb processos híbrids i heterogenis de transformació social arrelats als territoris, en projectes col·lectius, comunitaris i pedagògics que relacionen les ciències del mar, el disseny basat en el lloc, la gastronomia, el grafiti, la geografia radical, l'etnografia i la memòria crítica, oral i gestual. Treballa en projectes que connecten la cuina amb aspectes polítics, crítics, socials i transgeneracionals per crear debats i transmetre coneixements sobre les complexitats i els conflictes que habiten en el km 0. Està interessada en la convivència d'espais radicals on les persones es constel·len en les recerques, les tècniques, els sabers locals i globals, antics i emergents, mantenint-se en un ecosistema generós i enriquidor, on a taula dominin el goig, l'intercanvi i l'harmonia. La Marina ofereix una xerrada sobre la Cuina de barri, ja que hi col·labora amb una projecte de cuina col·lectiva i memòria culinària. Posteriorment, presentarà el seu llibre “La cocina situada”, en el que parla de la cuina d’aprofitament.

17.00 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer

17.30 h - Taller infantil “Collage gastronòmic” d’EL CULTURISTA
Inspirant-se en l’obra il·lustrada d’Eric Carle i Gina Thorstensen, els infants crearan un bodegó a partir de diferents exemples de collage amb papers pintats.

18.00 h - Espectacle de ball del Centre Cultural Estrellas Altas
El Centre Cultural Estrellas Altas, membre de la Unió d’Entitats del Barri de la Marina, participa a la fira amb actuacions dels grups infantils i juvenils de jazz i flamenc.

18.30 h - Taller de menuts de GRANJA ELENA
GRANJA ELENA oferirà un taller “de menuts” amb una proposta de preparació de cap i pota i callos.

19.30 h - Concert en directe de Clara Gispert
@claragispertmusic és una cantant jove i prometedora amb una veu captivadora amb tocs de jazz, swing i hip-hop. Destaca per interpretar cançons empoderadores i feministes que lluiten contra els micromasclismes i el patriarcat.

 

DISSABTE 14 DE MAIG

10.00 h - Esmorzar de forquilla
Amb els típics “platillos” de mercat elaborats per l’establiment Especialitats Carmen, del mercat de la Marina.

11.00 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer
La companyia, formada per quatre músics -bateria, saxo, guitarra elèctrica i baix- i dos actors, combina bona música, números de teatre de carrer i sorpreses.

12.00 h - Taller “Dolços de primavera” per SOFÍA I VÍCTOR de Masterchef
Sofía i Vïctor (@sofiamchef6 / @victormchef6) són dos ex concursants de la sisena edició del programa de Masterchef, i comparteixen projecte de dolços a La Dramerie. Ens proposen un taller de Dolços de primavera, elaborant tartaletes de crema de vainilla i crema de xocolata, amb fruites de temporada. Ensenyaran a fer les cremes i decorar amb fruites, i cada participant podrà endur-se la seva creació. Una proposta de postres senzilla, però bonica, utilitzant productes de Km 0 i cremes fresques i casolanes.

13.30 h - Taller “Biotiful smoothies, receptes i secrets” per CHLOÉ SUCRÉE de Beingbiotiful
La Chloé Sucrée és d’origen belga i suís, afincada a Barcelona des de fa anys amb la seva família i creadora de la plataforma Being Biotiful, que té com a objectiu organitzar els àpats de la setmana de forma sana i saludable, amb productes de proximitat, senzills i sense processats. És autora de 3 llibres de cuina, un referent en el sector de la cuina energètica i saludable i prescriptora dels bons hàbits a la cuina. Ens proposa un taller de creació de “Biotiful smoothies, receptes i secrets”, aprofitant l’excel·lent i diversa temporada de fruita i verdura per elaborar begudes nutritives amb alt contingut de vitamines i energia.

14.00 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer
La companyia, formada per quatre músics -bateria, saxo, guitarra elèctrica i baix- i dos actors, combina bona música, números de teatre de carrer i sorpreses.

15.30 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer

16 h - Taller infantil ”Dibuix i ioga” d’EL CULTURISTA
Què passa si unim el dibuix i el ioga? Els nens i nenes estiraran el cos, l’escoltaran i el transformaran en diferents posicions, algunes inspirades en allò que mengem, i després les dibuixaran.

17:00 h - Actuació Zigurat Band (@elgranmogol), companyia d’arts de carrer

17.30 h - Taller “La Rajada” de BODEGA PASAJE
BODEGA PASAJE oferirà una demostració de com cuinar “rajada a l’all cremat”, explicant pas a pas la seva elaboració i les curiositats de la recepta.

19 h - Taller de cerveses per ESTRELLA DAMM
Degustació de cerveses amb DAMM de les varietats: Malquerida, Estrella Damm, Complot i Voll Damm.

20 h - Concert en directe d’Arrels de Gràcia
@arrelsdegracia és un trio de percussió, guitarra i veu que interpreta rumba catalana des del barri de Gràcia. Es caracteritza pel seu so alegre, festiu, seductor i fresc. Ritmes trepidants, energia a dojo i lletres farcides d’actualitat.