Una delegació de Moçambic visita els mercats de la Boqueria i Sant Antoni

President del Conselho de Maputo, David Simango, encapçala la delegació que ha visitat Barcelona per conèixer de primera mà la gestió comercial i funcionament dels mercats de la nostra ciutat i aplicar l'experiència al seu país.

La delegació de Moçambic s'ha apropat fins els mercats de la Boqueria i Sant Antoni on s'ha trobat amb els representats de tots dos mercats.

En el cas de la Boqueria els visitants de Moçambic es va reunir amb el seu director, Agustí Herrero, per interessar-se per "com el mercat s'ha adaptat a l'onada de turisme i ha aconseguit la convivència entre l'equipament tradicional i els nous usuaris".

Antecedents de les activitats conjuntes Barcelona-Maputo

Arran de les inundacions que va patir Moçambic l'any 2000, l'Ajuntament de Barcelona va visitar la capital, Maputo, per tal d'establir un primer contacte i valorar les possibilitats d'ajudar en aquesta catàstrofe humanitària

Durant l'anterior mandat i vigència del Pla Director 2006-2008, es van intensificar els contactes amb les autoritats de la capital moçambiquesa, que sempre havien mostrat un gran interès per establir acords amb Barcelona, fins el punt que el juny de l'any 2006 una delegació catalana es va desplaçar per tal d'iniciar converses i estudiar les necessitats que la ciutat de Maputo proposava per tal de concretar una cooperació seriosa i de futur amb la nostra ciutat.

El 6 de setembre de 2007, l'aleshores alcalde Joan Clos i el president del Conselho de Maputo, el Eneas Comiche, van signar un Protocol d'Amistat i Cooperació entre ambdues ciutats. Aquest Protocol es vigent i finalitza al 2011. L'objectiu era iniciar la col·laboració en matèria de cooperació en el àmbits d'equipaments culturals i organització administrativa, amb la ciutat de Maputo.

En el marc d'aquest Protocol s'ha engegat diverses línees de cooperació directe entre ambdues ciutats: creació de l'Arxiu Municipal i elaboració del sistema de gestió documental; seminaris de formació per al personal del Consell Municipal de Maputo; rehabilitació del Centre Cultural de Ntsindya; l'estudi del prospecció del barri Baixa dóna Cidade, amb la possible reforma de l'Avinguda Samora Marchel; la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Barcelona amb Nacions Unides pel finançament de les activitats de desminatge de Moçambic, etc.

Visita Maputo