Visita de la delegació de Colòmbia als mercats de Barcelona

Una delegació de Colòmbia visita aquesta setmana la nostra ciutat. La visita forma part d'un projecte internacional d'intercanvi d'experiències en la gestió de mercats municipals.

La delegació, formada per Adriana Sampedro, gerent del Centro de l'Alcaldía de Medellín; Luz Estella Giraldo, responsable del Espacio Público de la Secretaría de Gobierno de l'Alcadía de Medellín; Cristian Zuluaga, de la Secretaría de Desarrollo Social de l'Alcaldía de Medellín; Ángela María Calle, assessora a l'Alcaldía de Envigado (Antioquia) i Paula Andrea Taborda, secretària de Desarrollo Económico de l'Alcaldía de Envigado, ha tingut diverses reunions amb membres de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB).

Ha estat atesa per Genís Arnàs, director del Servei de Mercats de l'IMMB; Xavier Trull, director del mercat de la Llibertat i Jordi Cortés, tècnic de Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Barcelona, i ha tingut diverses reunions de treball amb el gerent de l'IMMB, Jordi Torrades i el seu equip directiu, per intercanviar experiències sobre l'organització i funcionament dels mercats, sobre què fem a la nostra xarxa i com la gestionem, tant en el dia a dia com a nivell d'inversions, per poder-ho aplicar a la seva conjuntura.

Un model d'èxit

Aquest intercanvi és la mostra que amb un context econòmic, polític i social molt diferent es pot aplicar el model Barcelona amb èxit. Entre d'altres temes la delegació de Colombia s'ha interessat per com funciona la relació entre els venedors i l'Ajuntament, el reconeixement de les associacions de comerciants, la gestió dels residus i el soterrament de la logística dels mercats, així com el paper que juga la xarxa de mercats en l'impacte econòmic de Barcelona.

A més, durant aquesta setmana s'han visitat diferents equipaments comercials de la nostra ciutat com la Boqueria, Santa Caterina, Sant Antoni, La Llibertat, La Concepció i Hostafrancs. També s'ha fet una visita al mercat majorista de Mercabarna perquè coneguin de primera mà què és i quin és el volum de negoci de Mercarbarna, i la importància d'un mercat d'aquestes característiques en el sector majorista, que proveeix un percentatge altíssim de parades de la nostra xarxa urbana i d'altres poblacions.

Intercanvi d'experiències

La col·laboracio de bones pràctiques entre els mercats municipals de totes dues ciutats, Barcelona i Medellín, es va iniciar el juliol de 2009, quan una delegació de l'IMMB formada pel Genís Arnàs i Xavier Trull, va efectuar una visita de treball convidada per la ciutat de Medellín en resposta a la demanda d'aquesta, que estava interessada a rebre assessorament per millorar la gestió dels seus mercats.

Visita Medellin Santa Caterina