Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
  • www.barcelona.cat
  • Català
  • Logo Ajuntament de Barcelona
  • www.barcelona.cat
  • Ajuntament de Barcelona

Dreceres de barcelona.cat

  • ajuntament.barcelona.cat
  • meet.barcelona
  • Info Barcelona
  • Guia BCN
  • Tràmits
  • Plànol BCN
  • Canals de comunicació
  • Com s'hi va

Català (Canviar idioma)

  • Català
  • Castellano
  • English
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Salut
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Salut
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV

Mercats de Forquilla

  1. Inici

Un cicle de sis showcookings a les cuines dels mercats de Barcelona, emmarcat dins de les activitats de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, on la tradició i la proximitat dels productes es fusionen per crear receptes casolanes amb un toc innovador.

En cada sessió, el xef d’un restaurant reconegut amb un Premi Barcelona Restauració, ens ensenyarà a preparar una o diverses receptes que respiren la nostra essència culinària, des de plats emblemàtics fins a reinterpretacions amb un toc modern.

Les sis accions estaran conduïdes per una periodista o divulgadora gastronòmica, que no només guiarà la sessió i facilitarà la interacció amb el públic, sinó que també ajudarà a aprofundir en temes clau de la cuina del xef convidat: la sostenibilitat, la importància del producte de proximitat, els valors de la dieta mediterrània, i molt més.

 

Els pilar essencials són els següents:

  • Difondre i prestigiar els restaurants distingits amb els Premis Barcelona Restauració
  • Impulsar la visibilitat de projectes que promouen una alimentació sostenible, alhora que es reforça el teixit gastronòmic i empresarial de la restauració a Barcelona.
  • Posar en valor el respecte per la matèria primera, fomentant el comerç verd, la traçabilitat del producte, la temporalitat i la proximitat (KM0).
  • Fomentar l'equilibri entre la preservació de la cuina tradicional catalana i la innovació culinària, integrant tècniques emergents i afavorint el diàleg gastronòmic amb altres cultures sense perdre l’essència de la nostra identitat culinària.

 

Showcookings de Mercats de Forquilla

CUINA MARINERA DEL PORT AL PLAT

Terraza Martínez

Respectar el producte i confiar en el proveïdor de qualitat
17 de maig a les 18h.
Petit Mercat de Mercats

El proper 17 de maig a les 18h al Petit Mercat de Mercats, el xef Juanba Agreda del reconegut restaurant Terraza Martínez ens oferirà un showcooking on la sostenibilitat i el producte de proximitat són protagonistes. Acompanyat dels seus proveïdors de confiança, Pau Santamaría  i Peixos Frederic, ens mostrarà com una cuina honesta i senzilla pot expressar el màxim sabor. Es cuinaran dues receptes amb producte fresc de l'hort i de la llotja: espàrrecs blancs de Gavà amb salpicó de marisc i musclos de roca amb all cremat. Una ocasió única per descobrir com treballa un restaurant guardonat pel seu compromís amb la sostenibilitat, escoltar de primera mà la realitat del sector pesquer als ports catalans i entendre com el respecte pel producte i una cuina conscient poden transformar un plat en una experiència amb valor afegit.

SABORS, FUSIÓ I EQUILIBRI

A la Par

Una Izakaya mediterrània al Mercat
14 de juny a les 12h.
Mercat de la Guineueta

Fa 10 anys que Jaume Marambio i Vicky Maccarone es van conèixer i 3 anys que van donar vida al seu propi projecte. Com el seu nom indica, A La Par simbolitza el camí que recorren junts, en paral·lel.
Aquest showcooking ens convida a viure una reinterpretació  contemporània del concepte izakaya, on el producte de  proximitat es treballa amb tècniques japoneses com el tall precís, l’escabetx, el marinat i la brasa. A través de plats icònics de la seva carta, com el fricandó amb secret de tonyina o el montadito de calamar amb papada ibèrica, veurem com Catalunya i el Japó es donen la mà en creacions saboroses, juganeres i plenes de matisos.

PLATS AMB SENTIT I COMPROMÍS

Casa Amalia

La cuina de mercat des de 1950
27 de setembre
Festa de l'alimentació sostenible "Terra i gust"

Casa Amàlia és un restaurant amb esperit familiar que actualitza el concepte del es antigues "cases de menjar", combinant tradició i modernitat en la seva proposta gastronòmica. Amb una mirada renovada i creativa, continua fidel al producte fresc i de temporada.

Aquest showcooking vol reivindicar com accions fora dels fogons poden consolidar l’essència d’un restaurant. Mostrar a la carta la traçabilitat del producte, facilitar la conciliació laboral o fer un ús responsable de l’aigua i la gestió dels residus són exemples de compromís amb la sostenibilitat, el territori, el medi ambient i les persones. Una demostració que connecta qualitat gastronòmica amb una filosofia responsable i autèntica.

LA VEU DE L’EXPERIÈNCIA

Petit Comite

El futur de la cuina passa pel nostre passat
18 d'octubre 
Mercat de Mercats

En el marc de Mercat de Mercats proposem una showcooking exclusiu de la mà dels xefs Sergi Clapés i Josep Armenteros, que, sota la direcció culinària de Carles Gaig, ofereixen una proposta de cuina catalana tradicional integrada amb tècniques modernes i contemporànies.

Una experiència gastronòmica d’altíssima qualitat, hereva de més de cinc generacions de la família Gaig, cuinant a Barcelona des de 1869 i avalada per nombrosos premis. Reviurem plats que homenatgen la cuina catalana amb una visió contemporània, com la perdiu o el calamar d’Arenys de Mar amb carxofa del Prat de Llobregat, descobrint els secrets dels sabors intensos i equilibrats.

GUST MEDITERRANI D’AUTOR

Agreste

Paisatge català amb ànima italiana
3 de novembre
Gastronòmic Forum Barcelona

En aquest showcooking, el xef milanès Fabio Gambirasi compartirà el seu viatge entre la cuina catalana i la italiana, explorant els punts de connexió entre totes dues i com s’enriqueixen mútuament.

Viurem de primera mà com prepara alguns dels seus plats, que reflecteixen una proposta gastronòmica en equilibri constant entre tradició i innovació. Durant la demostració, ens endinsarem en la seva filosofia culinària, basada en el respecte pel producte, la terra, el comensal i el procés. A més, descobrirem com la sostenibilitat no és només una etiqueta, sinó una manera d’entendre el món.

MENGEM-NOS EL BARRI

Echegaray

La importància d'apostar pel comerç local
29 de novembre a les 12 h.
Mercat del Bon Pastor

El cuiner segovià Beltrán Sastre, juntament amb Erola Vila, responsable de sala, lidera Echegaray, un dels racons més acollidors del Poblenou. Un dels seus pilars fonamentals és adquirir diàriament el producte de temporada al Mercat del Poblenou i a botigues del barri. Amb ells descobrirem com, a partir d’ingredients frescos, elaboren platets inspirats en la gastronomia popular espanyola, on la innovació i la creativitat conviuen amb el respecte per la tradició.

En aquest showcooking, que tindrà lloc al Mercat de Bon Pastor, aprofitarem per conèixer Albarrio, un projecte del barri que promou una alimentació sostenible i saludable. Un model de treball en xarxa que impulsa hàbits de consum més responsables, connectant la gastronomia amb el territori i el benestar de les persones.

       

        

        Salta la galeria principal

        Inscriu-te a les activitats:

        • Cuina marinera del Port al Plat (17 de maig)

        Més informació:

        • Catalunya regió mundial de la gastronomia

        Plats Mercats de Forquilla

        Nota per als usuaris del lector de pantalla. Aquesta galeria mostra dos elements a l’hora, que poden ser imatges o vídeos. Feu servir els controls per veure l’element anterior o el següent.
        Logo de l'Ajuntament de Barcelona
        • Ajuntament de Barcelona
        • Accessibilitat
        • Avís Legal