Al maig els mercats celebren diversos aniversaris

És el cas dels mercats de Sant Antoni i Santa Caterina, que celebren les seves renovacions, i dels mercats del Ninot i Vall d'Hebron - Teixonera.

Aquest mes farà un any que es va inaugurar el renovat Mercat de Sant Antoni i en farà 14 de la renovació del de Santa Caterina. I les efemèrides no acaben aquí: el Mercat del Ninot compleix el segle i quart i el de la Vall d’Hebron – Teixonera bufarà espelmes per la cinquantena. Com no podia ser d’una altra manera, tots ells han decidit celebrar els seus aniversaris amb activitats, festes, pastissos, brindis

Sant Antoni, 1 any

El mercat amb la remodelació més recent de la ciutat ha organitzat més d’una setmana de celebració per al seu primer aniversari. Del dissabte 18 al diumenge 26 de maig Sant Antoni s’omplirà d’activitats per a tots els públics: des d’un sopar popular el mateix dia 18 fins a un vermut amb el veïnat i un correfoc el dissabte 25 passant per actuacions musicals, premis i sortejos, activitats al Mercat Dominical i un pastís d’aniversari el dijous 23 de maig.

El Ninot en fa 125

Ningú diria que aquest mercat té aquesta edat i, en qualsevol cas, els anys l’han tractat tan bé que té les energies per omplir el mes de maig d’activitats de tota mena. Així, el dissabte 11 de maig serà un dia per als més petits: ninots gegants i els gegants de l’escola IPSI passejaran pel Ninot. El següent cap de setmana serà per a moure l’esquelet: a les 11 hores ens posarem en forma amb una classe de ioga, a les 12 hores ballarem a ritme de swing i a les 13 hores arribarà la cultura popular amb una ballada de sardanes. Per tancar la celebració del segle i quart apuntant amunt, l’últim cap de setmana de maig els Castellers de Barcelona actuaran davant del mercat.

14 de Santa Caterina

Només queda un any per celebrar una xifra rodona per l’aniversari de la renovació del Mercat de Santa Caterina, però mentrestant s’ha organitzat per a aquests 14, un brindis amb copes de capa, partides de Trivial i un pastís fet amb 1.000 cupcakes. Tot això passarà durant el matí del divendres 10 de maig.

Meitat de segle a la Vall d’Hebron – Teixonera

Ja en fa 50 de la construcció d’aquest mercat que actualment està en remodelació. I la celebració ha de posar en valor aquesta meitat de segle, així que s’ha organitzat tot un dia de xerinola i activitats de tota mena. El dissabte 18 de maig tant l’interior com l’exterior del Mercat de la Vall d’Hebron – Teixonera s’ompliran de música, animacions i tallers per a tota la família.

I aquests són només els aniversaris del mes de maig, a l’estiu hi ha noves efemèrides de mercat a celebrar. Per a conèixer-les cal estar atent al nostre web i xarxes socials.