Barcelona Activa engega un programa de formació per promoure l’ocupació als mercats municipals

Els alumnes tenen la possibilitat d’incorporar-se al mercat laboral com a ajudants de carnisseria o de xarcuteria o com a auxiliars de comerç de productes ecològics i de proximitat

Barcelona Activa, en col·laboració amb Mercabarna i la Fundació Intermèdia, llança un programa de formació i inserció laboral per impulsar l’ocupació als mercats municipals i al comerç de proximitat.

Mercabarna imparteix formació en les següents especialitats: ajudant de carnisseria, ajudant de xarcuteria i auxiliar de comerç de productes ecològics i de proximitat. Durant tot el procés, els estudiants estaran tutoritzats i acompanyats.

Un cop superat el programa, els alumnes tenen la possibilitat d’incorporar-se amb un contracte laboral de sis mesos com a dependents especialistes en productes alimentaris.

Els requisits de participació són: tenir entre 18 i 29 anys, residir a la ciutat de Barcelona i haver aprovat l’ESO, el Batxillerat o un CFGM. A més, els interessats s’hauran d’inscriure al Servei d’Ocupació de Catalunya i registrar-se al sistema nacional de Garantia Juvenil. El termini per apuntar-s’hi finalitza el 28 de febrer.

Aquest programa ofereix a les empreses la preselecció de candidatures formades en el lloc de treball, sense cap cost, i ajuts a la contractació, per un període màxim de sis mesos, de fins a 5.700 € per contracte. Els contractes han de tenir una durada mínima de sis mesos i el salari ofert haurà d’entrar dins els criteris de Barcelona Activa per garantir l’ocupació de qualitat.

Coneix el testimoni de joves que han participat en el programa i d’establiments que hi han col·laborat.

Més informació