Barcelona, seu del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà

L’esdeveniment se celebra en l’any que Barcelona actua com a capital de l’Alimentació Sostenible amb l’objectiu d’abordar la millor manera de promoure l’alimentació sostenible i fer front a l’emergència climàtica.

Barcelona és, aquesta setmana, la seu del setè Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà sota el lema, un acord en el qual 210 ciutats d’arreu del món es comprometen a “impulsar sistemes agroalimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar menjar saludable i accessible a totes les persones i amb l’objectiu de reduir el malbaratament alimentari, preservar la biodiversitat i, a la vegada, mitigar els efectes de la crisi climàtica i adaptar-s’hi”.

El Fòrum, que es va iniciar dimarts i finalitza avui, se celebra en el marc de l’any de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. L’esdeveniment reuneix tècnics i representants polítics de les principals ciutats, així com membres d’agències internacionals, de la comunitat científica i d’organitzacions de la societat civil per abordar la millor manera de promoure l’alimentació sostenible i fer front a l’emergència climàtica.

El sistema alimentari és responsable, actualment, d’entre el 21 i el 37% de les emissions globals i es preveu que la xifra augmenti els pròxims anys. Les metròpolis, grans consumidores d’aquest sistema, tenen un paper estratègic a l’hora de plantejar solucions a aquest repte global.