Celebra Nadal als mercats de Barcelona!

Els mercats de la ciutat proposen un seguit d'activitats als veïns del barri per celebrar Nadal: Sons de Nadal, concurs Gastro Challenge, tallers de cuina, visites dels reis mags i el tió, tallers de tecnologia...

Ja ha arribat Nadal als mercats de Barcelona! Aquests espais de cohesió dels barris han organitzat desenes d’activitats per celebrar aquestes festes amb els veïns i veïnes de la zona.

En aquesta notícia us duem un recull detallat de les activitats, que podreu anar actualitzant a l’agenda del blog ‘Som de Mercat’. No us les perdeu!

Sons de Nadal

En el marc del Sons de Nadal, entre el 17 i el 24 de desembre, els mercats de la Concepció, les Corts, Sant Gervasi, Horta, la Boqueria, l’Abaceria, la Guineueta, el Clot, la Marina i Felip II acolliran les actuacions musicals de diferents artistes: Happa Koko, Bossalo, Corcs, Tarquim, New Sabrosura Trio, La Chunga, Lia Kali, Isabelles, Fine Cinnamon i Dos Pardalets.

En família als mercats

El dia 23 de desembre (12h), els Hippos de Zum Zum Teatre actuaran a la plaça de davant del Mercat del Fort Pienc, mentre que el 24 de desembre (12h), l’espectacle de clown ‘Una paradeta particular’, de la Cia La Bleda, farà riure a infants i adults al Mercat de la Sagrada Família.

A més a més, el Mercat d’Hostafrancs acollirà el 17 de desembre, a les 17h, l’actuació de Los Boozan Dukes. El 23 de desembre, a les 12h, serà el torn de Los Labradores al Mercat de Montserrat. El dia 22, a les 12h, el Mercat de la Barceloneta descobrirà també el món del teatre.

Mercat de Sant Antoni

Amb la col·laboració de TimeOut, dissabte 18 de desembre, al fossat del Mercat de Sant Antoni, tindrà lloc el concurs Gastro Challenge, que constarà d’un quiz amb preguntes sobre el mercat i la gastronomia, dirigit per un presentador que dinamitzarà l’acte en tot moment. Se celebraran dues sessions: al matí (11h), per a un públic familiar, i a la tarda (18h), per al públic més jove. Els participants s’hi han d’inscriure en equips de quatre persones. Més informació aquí.

Mercat del Carmel

Del 16 al 18 de desembre, d’11 a 13h, a la plaça del Mercat del Carmel, tindrà lloc una recollida de joguines i de material escolar per a infants i adolescents. A més, el 23 i 24 de desembre, el Pare Noel visitarà el mercat per recollir les cartes dels infants.

Aquesta setmana estrena l’exposició de Nadal i Hivern, un mural dels nens i nenes de les escoles El Carmel, Coves d’en Cimany, Piaget, Torrent de la Carabassa i Virolai.

De l’1 al 19 de desembre, el mercat col·labora amb el Banc de Sang de la Vall d’Hebron donant productes per a les cistelles que sortejarà aquesta entitat.

Mercat del Ninot

DIjous 16 de desembre, de 17 a 19h, el Mercat del Ninot acollirà l’espectacle “Le petit théâtre ambulant”, inspirat en els teatres ambulants de l’època del Renaixement, que apropa el riure i les emocions sense la necessitat d’un espai físic concret. L’espetacle es va concebre durant la pandèmia i té com a objectiu democratitzar la cultura en un moment en què la societat travessava una etapa complicada de confinament.

Aquest desembre, el Mercat del Ninot celebra un seguit de tallers de cuina per practicar per a aquestes festes. El dia 15, prepararem un trio de canelons amb @atacdeganna; el dia 16, un pica pica de Nadal amb maridatge amb @atacdeganna i @juanitete, i el dia 18, un taller de decoració de galetes de Nadal per als més petits.

A més, del 27 al 31 de desembre, de 9 a 14h, el Mercat del Ninot organitza un casal de cuina de Nadal per a xefs que estiguin fent primària. La primera activitat serà preparar l’esmorzar de mig matí i la segona serà elaborar i menjar un plat amb tocs nadalencs. Els nens i nenes jugaran també a jocs relacionats amb la cuina i el Mercat. Els infants només cal que portin davantal, carmanyola i mascareta. El preu és de 130€ per nen/a. 

Inscripcions aquí.

Mercat de Sants

El Mercat de Sants acollirà la visita del Tió els dies 22 (de 17 a 20h) i 23 de desembre (de 10.30 a 13.30h i de 17 a 20h). A més, el mateix dia 23, a les 18h, actuarà al mercat la Coral de Sant Medir, que interpretarà nadales populars. Finalment, el 4 (de 10 a 14h i de 17 a 20h) i el 5 de gener (de 10 a 14h), el patge reial recollirà les cartes dels nens i nenes per fer els seus desitjos realitat. El mercat compta també amb un punt de recollida de joguines, en el marc de la campanya ‘Cap nen sense joguina’.

Mercat de la Mercè

Del 17 al 28 de desembre, el mercat col·laborarà amb el sorteig del Banc de Sang de la Vall d’Hebron, donant una cistella amb productes del mercat. 

Del 21 al 24 de desembre, les parades del mercat repartiran rasques de 3, 5, 10 i 20 euros als seus clients per a gastar-los al mercat. A més, del 27 al 4 de gener, els clients podran participar en un sorteig d’electrodomèstics de cuina dipositant a l’urna d’Atenció al Client del mercat els seus tiquets de compra amb les seves dades. I, el més important, el 4 i 5 de gener un patge reial recollirà les cartes dels nens i nenes i els hi repartirà molts caramels.

Mercat de Sant Martí

La senyora Tiona visitarà el Mercat de Sant Martí el dia 23 de desembre, de 10.30 a 13.30h i de 17 a 19.30h, i també el dia 24, de 10 a 14h. Els dies 4 i 5 de gener, de 10 a 14h, el patge de SSMM els Reis Mags visitarà el mercat per recollir les cartes de tots els nens i nenes.

A més, el mercat sorteja 7 paneres de Nadal i 600 euros en vals de compra. El sorteig de les paneres tindrà lloc el 20 de desembre i es lliuraran els premis als guanyadors el dia 23. El segon sorteig, 12 vals de 50 euros, se celebrarà el 10 de gener i s’entregaran els premis el 14.

Mercat de Lesseps

El Mercat de Lesseps va muntar el pessebre aquest cap de setmana. El 24 de desembre, el Tió farà una visita al mercat i, el dia 4, serà el torn del patge reial, que recollirà les cartes dels nens i nenes.

Mercat dels Encants

Divendres 24 de desembre, a les 11.00, cercavila amb el Pare i la Mare Noel, les elfes dels Encants i el Follet Trapella. El 5 de gener, també a les 11.00, desfilada de personatges màgics, tot esperant a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

A més a més, el mercat sorteja 1.250€ en vals de compra. Cada dilluns sorteja 250€ repartits en 5 premis de 50€. Per participar-hi, només cal demanar als paradistes la butlleta un cop fetes les teves compres, omplir-la amb les dades i dipositar-la al Punt d’Informació del mercat (planta 0). A banda, el dia 24 de desembre també se sortejarà una panera de productes del mercat i, el dia 5, una tablet.

Mercat de Montserrat

Dissabte 18 de desembre, d’11 a 13h, se celebrarà al Mercat de Montserrat el taller “Personalitza el plat del Caga Tió”, organitzat pel districte de Nou Barris. Aquest taller permetrà als i les participants conèixer el sistema de funcionament d’un plotter de tall de vinil i poder dissenyar així un plat únic per al tió.

Mercat de Canyelles

Dijous 30 de desembre, d’11 a 13h, tindrà lloc el taller “Cartes als Reis Mags” al Mercat de Canyelles, organitzat pel districte de Nou Barris. Els nens i nens podran elaborar la seva carta personalitzada en tall làser i entregar-la al Patge Reial o als Reis Mags. Els i les participants podran muntar un puzzle 3D de motius nadalencs en fusta. Al mateix temps, descobriran el sistema de funcionament d’un plòter de tall.

A més a més, el dia 23 de desembre, de 16.30 a 19.30, el mercat organitza un taller de boles de Nadal, i el 24, de 11 a 13.30h, una actuació de nadales en directe. El 3 i 4 de gener, els infants podran donar les seves cartes al Patge Reial.

Mercat de Les Tres Torres

Per celebrar Nadal, el Mercat de Les Tres Torres sorteja 3 cistelles de Nadal i 600€ en vals de compra. Les cistelles se sortejaran el dia 18 de desembre i es lliuraran als guanyadors el 23, mentre que els vals de compra (10 premis de 60€) es rifaran el 10 de gener i s’entregaran el dia 15.

Mercat de l’Abaceria Central

El Mercat de l’Abaceria Central organitza un seguit d’activitats nadalenques aquests mesos de desembre i gener. Dijous 23 de desembre, d’11 a 14h, els infants faran cagar el tió a la Sala Polivalent del Mercat, mentre que el dia 24, d’11 a 13h, serà el torn de la tercera edat.

A més, el mercat organitza un sorteig de Nadal! El primer premi és un val regal valorat en 300€, el segon són tres vals regals valorats en 100€ i, el tercer, sis vals regals valorats en 50€. Per participar-hi, només cal dipositar un tiquet de compra de qualsevol de les parades interiors i exteriors del mercat, indicant el nom i telèfon, a la caixa que trobareu a la parada del Rebost. Els guanyadors s’anunciaran el dia 23.

Per últim dilluns 3 de gener (de 17 a 20h) i dimarts 4 de gener (d’11 a 14h), els infants podran entregar al mercat la carta al Patge Reial de SS.MM. els Reis Mags d’Orient.

Mercat de la Concepció

El 23 de desembre, de 10 a 14h, tindrà lloc al Mercat de la Concepció la festa de l’aigua, de la mà d’Aigües de Barcelona. Els infants d’entre 3 i 12 anys podran divertir-se i aprendre jugant amb l’aigua. A l’inici de la festa, els participants rebran un got d’aigua que podran omplir tantes vegades com vulguin.

El 24 de desembre, els infants podran fer cagar el tió al mercat de 9 a 15h. El 28 de desembre, de 9 a 14h i de 16.30 a 19.30h, els visitants del mercat hauran de vigilar amb les llufes i les innocentades, i el dia 31, l’home dels nassos voltarà pel mercat. El sabreu trobar?

Els dies 3, 4 i 5 de gener, els infants del barri podran donar les seves cartes per als Reis Mags al Patge Enric, que els estarà esperant al Mercat de la Concepció per escoltar totes les seves peticions. Per fer-ho, es recomana demanar cita prèvia enviant un correu electrònic on s’indiqui el nom, els cognoms i l’edat de l’infant a patge.enric@laconcepcio.cat. Consulta els horaris al web.

Mercat de la Barceloneta i Mercat de Santa Caterina

El Mercat de Santa Caterina acollirà el dia 21 de desembre, a les 12h, una actuació de petit format amb un o dos instruments a càrrec del Taller de Músics. El dia 23, de 17.30 a 18.30h, serà el torn del Mercat de la Barceloneta.

Mercat de Les Corts

Del 23 al 24 de desembre, de 10 a 14h, els infants podran fer cagar el tió al Mercat de Les Corts, i els dies 4 i 5 de gener, en el mateix horari, podran entregar les seves cartes al Patge Reial. A més, el 28 de desembre, els visitants del mercat hauran d’anar en compte amb les innocentades!

Mercat de Sarrià

Els infants i famílies que visitin el Mercat de Sarrià el dia 14, d’11 a 14.30h, podran passar una estona amb el Pare Noel i el Follet. A més, el mercat sorteja fins al 5 de gener 40 vals de compra de 50€ cadascun.

Consulta l’agenda actualitzada d’activitats a ‘Som de Mercat’.

Més informació