El Gran Recapte, als mercats

El Gran Recapte va tenir lloc a tots els mercats de la ciutat durant un cap de setmana sencer.

Aquest matí s’ha donat el tret de sortida al Gran Recapte que impulsa anualment l’organització del Banc d’Aliments. Enguany aquest inici de campanya, que es farà entre avui i demà a tots els mercats de la ciutat, ha tingut lloc al Mercat de Sant Antoni amb la presència de diversos voluntaris, el regidor de Comerç, Turisme i Mercats, Agustí Colom, la presidenta del Banc d’Aliments, Roser Brutau, el president de l’àrea de Barcelona d’aquesta organització, Lluís Fatjó-Vilas i la directora general d’Endesa a Catalunya, fundació que enguany ha col·laborat a la campanya, Isabel Muesa.

Durant el tret de sortida de la campanya, Roser Brutau ha explicat que “enguany hem arribat a la fita de 27.500 voluntaris” i ha destacat que arribat a aquesta desena edició “la societat ens ha ajudat molt, tant que el Gran Recapte ja no és nostre, sinó que és de la societat”.  

Com a novetats d’enguany, s’han substituït les bosses de plàstic on habitualment es dipositaven els aliments per 80.000 bosses de roba, facilitades per la Fundació Endesa, que s’utilizaran durant aquesta campanya i que seran reutilitzables per a següents edicions.

A més, una altra de les novetats d’aquesta desena edició, és que s’ha posat en marxa la donació online. En aquest sentit, Fatjó-Vilas ha explicat que “tots aquells que durant avui i demà no puguin apropar-se als mercats, podran fer la seva donació en línia fins el proper 15 de desembre”. 

Per la seva banda, Agustí Colom, ha destacat que els mercats “són un espai de dinamització, cohesió social i per tant, també ho són de solidaritat”. El regidor ha fet una crida a la participació i ha explicat la incorporació a la xarxa de recapte dels mercats de la ciutat des de la primera edició. 

Per a aquesta edició, des de l’organització recomanen la donació de de conserves de peix i verdures, oli i llet.