El Mercat de la Boqueria i el Mercat Central de Florència enforteixen llaços amb la signatura d’un acord de cooperació

L'acord pretén millorar i enfortir les relacions i la solidaritat entre Barcelona i Florència i crear models de cooperació i intercanvi d’experiències.

L’acord entre la ciutat de Florència i la ciutat de Barcelona per mitjà d’aquests dos mercats representatius s’ha signat avui 6 de maig a la ciutat italiana amb l’objectiu de millorar i enfortir les relacions i la solidaritat entre Barcelona i Florència i crear models de cooperació i intercanvi d’experiències.

A l’acte de signatura hi han assistit Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB); Federico Gianassi, regidor d’activitats productives del municipi de Florència; Eduard Soley, vicepresident del Mercat de la Boqueria, i Massimo Manetti, president del Consorzio Storico Mercato Centrale de Florència.

Aquesta col·laboració, amb durada de quatre anys renovables, busca compartir idees i projectes per millorar els serveis al consumidor i afavorir les activitats culturals i la promoció de les tradicions dels dos territoris, a més de facilitar els intercanvis comercials, culturals, turístics i socials. Els dos mercats es comprometen també a organitzar periòdicament esdeveniments que donin l’oportunitat a les administracions municipals de fer balanç de les activitats dutes a terme i compartir els objectius futurs.

Els mercats sempre han estat llocs de trobada, intercanvi i comerç. Són els guardians de les tradicions, les convencions i la cultura popular. Amb els anys, han anat canviant progressivament el seu paper en el sistema de distribució de la ciutat, convertint-se en punts de referència cada cop més importants, també per al turisme cultural, interessat a conèixer les tradicions de la ciutat. El Mercat de la Boqueria de Barcelona i l’històric Mercat Central de Florència són dos exemples d’aquestes realitats. Ambdós equipaments tenen el seu origen en la història de les respectives ciutats. Segles d’història els han convertit en part de la identitat de Barcelona i Florència.