El Mercat de la Marina ha acollit aquest cap de setmana Petit Mercat de Mercats

Els dies 13 i 14 de maig, de 10 a 22h, la fira ha ofert activitats per a tota la família, tapes de mercat i productes de proximitat

Aquesta versió en petit de la fira Mercat de Mercats, celebrada al Mercat de la Marina coincidint amb la Festa de la Primavera del barri, té com a objectiu promoure l’alimentació de proximitat i de qualitat amb una sèrie de tallers gastronòmics i infantils, música en viu, tapes de mercat i zones de barbacoa i degustació.

A l’aula de la fira s’han celebrat un seguit de tallers i xerrades gastronòmiques: ‘Pestos de temporada’ amb La Vestale, tast de vins a càrrec de la DO Catalunya, ‘Cuina de barri’ amb Marina Monsonís, menuts amb Granja Elena, ‘Dolços de primavera’ amb Sofia i Víctor de Masterchef, ‘Biotiful smoothies, receptes i secrets’ amb Chloé Sucrée, ‘La Ratjada’ amb Bodega Pasaje i taller de cerveses amb Estrella Damm.

Els dos dies de la fira han començat amb un esmorzar de forquilla de la mà d’Especialitats Carme i amb les actuacions de la companyia d’arts de carrer Zigurat Band, que ha animat també el migdia i la tarda amb les seves versions musicals. El primer dia, el Centre Cultural Estrellas Altas, membre de la Unió d’Entitats del barri de la Marina, va participar a la fira amb actuacions dels grups infantils i juvenils de jazz i flamenc, així com la cantant Clara Gispert. El segon dia, el grup Arrels de Gràcia va posar fi a les jornades amb el seu concert de rumba catalana.

Els nens i nenes també han tingut el seu lloc a la fira. Divendres a la tarda van poder crear el seu propi collage gastronòmic amb papers de colors i, dissabte, van poder participar en un taller de ioga i dibuix. A més, els infants han pogut gaudir durant tot el dia de contes i llibres sobre gastronomia, de jocs de cuinetes i de pissarres per dibuixar. 

El producte de qualitat ha estat el protagonista indiscutible de la fira, de la mà dels comerciants del  Mercat de la Marina, que han estat els màxims representants des de les seves parades. En aquest sentit, la fira ha comptat amb un espai amb barbacoes perquè els assistents puguin cuinar “in situ” els  aliments frescos adquirits a les parades del mercat, que els paradistes ja han deixat  preparats amb aquest objectiu. A la zona de restauració de la fira, els estands representatius de restaurants del barri han ofert diverses tapes a 3 i 5 euros. 

Aquesta iniciativa ha estat organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipals de Mercats de Barcelona (IMMB), amb la col·laboració de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM).