El Mercat de la Mercè inicia la reforma de la façana principal

La remodelació segueix els criteris que es van aplicar per reformar la façana de Sant Iscle, amb un predomini de la fusta.

El Mercat de la Mercè, al districte de Nou Barris, ha iniciat la reforma de la façana principal i l’adequació dels accessos del passeig de Fabra i Puig amb el carrer d’Aneto. La remodelació segueix els criteris que ja es van aplicar per renovar la façana de Sant Iscle: millorar la visibilitat i la representativitat del mercat com a equipament públic i fer servir materials més naturals d’acord amb els productes frescos del mercat i la relació amb els entorns.

Les obres van començar el dilluns 28 d’octubre i està previst que durin quatre mesos i mig. Abans de Nadal es duran a terme els treballs als accessos del carrer d’Aneto i després de Nadal es faran l’accés i la façana del passeig de Fabra i Puig.

Pel que fa a la façana, es col·loca una segona pell per davant de la façana existent amb unes gelosies de lames de fusta que estèticament recorden grans persianes i generen un porxo de protecció a la zona dels accessos. L’objectiu és protegir els paraments vidriats de la radiació solar i donar una nova imatge molt més contemporània al mercat sense canviar-ne la volumetria original característica.

A banda de la reforma de la façana, es canviaran els paviments i les portes d’accés al mercat, així com la il·luminació de tota l’àrea per fer més visibles i accessibles les zones d’entrada i sortida.