El Mercat de Sant Antoni acull la 4a edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut

Enguany, les jornades versaran sobre l'erradicació de la violència masclista, tot incentivant l’apoderament de les dones i lluitant per instaurar la igualtat efectiva dels seus drets.

La Sala Polivalent del Mercat de Sant Antoni acull, durant els dies 19 i 20 de maig, la 4a edició de les Jornades Internacionals de Violència de Gènere i Salut organitzades per l’ONG Medicusmundi. 

Enguany, les jornades versaran sobre l’erradicació de la violència masclista, tot incentivant l’apoderament de les dones i lluitant per instaurar la igualtat efectiva dels seus drets. A més a més, comptaran amb la presència de les delegacions d’Àfrica, Amèrica Llatina i Europa, procedents dels països on l’ONG desenvolupa projectes sobre la temàtica del gènere amb l’objectiu de donar a conèixer diferents realitats, reptes i avenços.

Medicusmundi Mediterrània és una associació fundada l’any 1963 per un grup de professionals sanitaris que defensen que la salut és un dret universal i per això, treballen cada dia per arribar a aquesta meta. Lluiten per l’enfortiment, la promoció i la defensa dels sistemes públics de salut basats en l’atenció primària a través de projectes de cooperació al desenvolupament en zones com Moçambic, Burkina Faso, Equador, Bolívia i els campaments de refugiats sahrauís de Tindouf (Algèria)

Actualment és una Federació d’Associacions que agrupa dins de l’estat espanyol a un total de 9 associacions, amb més de 5.000 persones sòcies i 500 voluntaris que formen part de la xarxa de Medicusmundi Internacional, els quals acompanyen i empoderen a la societat civil, a través d’incidència política i amb projectes d’educació per al desenvolupament, contribuint a construir una ciutadania global compromesa amb el canvi social.

Aquestes jornades tenen el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la col·laboració de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona. 

Més informació