El Mercat de Sant Antoni guanya el premi 3 Diamants

Es tracta d'un guardó que entrega Mitsubishi Electric als edificis més eficients d'Espanya. El mercat comparteix el premi amb l'Hotel Kivir, de Sevilla.

El nou Mercat de Sant Antoni s’alça com un dels dos edificis més eficients d’Espanya, segons ha considerat el jurat de la sisena edició del premi 3 Diamants, que organitza Mitsubishi Electric en col·laboració amb el Grupo Vía.

D’entre 52 projectes presentats, l’edifici ha destacat juntament amb l’Hotel Kivir, de Sevilla. En una gala que, a causa de les restriccions per la covid-19 es va haver de celebrar en format digital, es va voler recompensar l’esforç per trobar solucions innovadores i energèticament eficients als reptes que presenten les obres d’aquestes dimensions.

L’innovador sistema de climatització que aprofita l’energia geotèrmica ha estat un dels elements clau que ha portat l’edifici a rebre aquest premi.

El Mercat de Sant Antoni, dissenyat l’any 1882 per l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, es va acabar de remodelar el passat 2018 per part de AA25 Arquitectura & Instal·lacions. Es tracta d’una remodelació exemplar del patrimoni de la ciutat per adaptar-lo als nous usos i modernitzar-lo sense perdre la seva essència i garantir, així, les condicions per a un servei òptim.