El Mercat dels Encants forma part d’una exposició d’arquitectura a Berlin

B720 Fermín Vázquez Arquitectos, equip que va dissenyar els Encants, celebra el seu 20è aniversari amb una exposició amb el mercat com a peça central del discurs.

El projecte arquitectònic del Mercat dels Encants – Fira Bellcaire de Barcelona formarà part de l’exposició ‘Enchanting Traces –Reflections on b720 Arquitectos work’ que ha organitzat b720 Fermín Vázquez Arquitectos, equip que va dissenyar el projecte del mercat per celebrar el vintè aniversari de l’estudi. L’exposició, que tindrà lloc del 7 de desembre al 17 de gener a l’Aedes Architecture Forum de Berlin, té com a objectiu fer una retrospectiva per aquests 20 anys plens d’obres com la dels Encants, que serà la peça central de l’exposició. 

La mostra inclourà vint obres que giraran entorn als Encants de Barcelona. L’element central de la instal·lació serà doncs mitjançant l’evocació d’un lloc de venda com és el mercat. El format de l’exposició jugarà amb el material del projecte dels Encants, l’efecte reflectiu del seu fons daurat, una característica icònica del mercat.

El Mercat dels Encants és un dels mercats més antics d’Europai és des del 2013 que s’allotja a la seva ubicació actual, obra de l’estudi b720 Fermín Vázquez Arquitectos. A l’hora de realitzar el projecte es va tenir en compte en tot moment conservar de forma intacte l’esperit de la venda a l’aire lliure amb el disseny d’una gran plaça pública coberta amb un material que vol transmetre la seva activitat quotidiana.

Des de b720 Fermín Vázquez Arquitectos han dissenyat altres projectes a Barcelona com la Torre Agbar, les oficines Indra, o la Ciutat de la Justícia.