El programa educatiu “Mengem sa, mengem de mercat” tanca el curs 2021-2022 fomentant els hàbits de vida saludables a les escoles

L’IMMB ha promogut un any més el programa educatiu “Mengem sa, mengem de mercat” per a escoles de primària i secundària

El programa educatiu “Mengem sa, mengem de mercat” fomenta els hàbits de vida saludable i dona a conèixer els mercats de la ciutat a les escoles. 

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) ha promogut un any més el programa educatiu per a primària i secundària “Mengem sa, mengem de mercat” amb l’objectiu de difondre els hàbits de vida saludable i donar a conèixer els mercats de la ciutat a les escoles. 

Durant el curs 2021-2022, malgrat les mesures de la Covid19, el programa ha pogut continuar fent les visites guiades als mercats de Barcelona. Durant el primer trimestre del curs s’ha celebrat als diversos mercats la ciutat de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

La finalitat del programa educatiu és transmetre el concepte del mercat com a servei de proximitat, atenció, qualitat i salut als infants i joves i, a les seves famílies, juntament amb els avantatges de la pràctica de l’esport com a factor imprescindible per mantenir una vida saludable

En les visites, el director o directora del mercat rep a les escoles visitants i els hi fa una introducció sobre la història i característiques de l’equipament. Després són els mateixos professors i professores, en el cas d’educació infantil, o els dinamitzadors qui completen la visita explicant temes diversos sobre els aliments, les parades o el tipus de comerç.

En aquest sentit, durant aquest any s’han realitzat 274 visites presencials als Mercats de Barcelona, provinents d’escoles públiques, concertades, privades i cicles formatius. Pel que fa al nombre d’alumnes, gairebé 7.000 han visitat els mercats aquest curs: 4.029 de primària, 1.494 d’educació infantil, 1.098 de l’ESO i 375 de cicles formatius. Així doncs, s’ha vist una recuperació de les xifres dels anys anteriors a causa de la pandèmia. 

La majoria d’escoles que participen en el programa són de titularitat pública, seguidament d’escoles de titularitat concertada, i alguna de privada.

Els mercats de La Mercè, Sant Josep-La Boqueria, Sant Martí i Sarrià han estat els més visitats. Altrament, les escoles dels districtes de Nou Barris, Sant Martí, Eixample i Horta-Guinardó, són les que han fet més visites als mercats. 

Les visites als mercats de la ciutat durant aquest curs han estat valorades de forma molt positiva per part de les escoles. Enguany la puntuació que han atorgat ha estat de 84,5% sobre 100%.

També, s’ha ofert el “Projectes d’Aprenentatge i servei” (APS), que té la finalitat de fomentar el mercat com un espai d’inclusió social de barri. Aquest any s’ha realitzat un total de 4 projectes d’APS. 

L’IMMB ha subvencionat 180 visites dinamitzades pel programa Menjo de Mercat i pels projectes d’ApS.

Ja estan obertes les inscripcions pel curs vinent i les escoles interessades ja poden reservar la seva visita.