Els mercats de Barcelona celebren Carnestoltes

Mercats com el de Montserrat, Sant Antoni, Sarrià o els Encants acullen activitats per celebrar Carnestoltes com ara concursos de disfresses o música en directe

La setmana vinent, els mercats de la ciutat guarniran els seus comerços, es disfressaran i ballaran al ritme de la música!

El 24 de febrer, a les 11.30h, el Mercat de Montserrat celebrarà Dijous Gras amb la música de Jinx Jazz. Aquell dissabte, a les 11.30h, els visitants del mercat podran gaudir també de l’actuació de la companyia de circ Sonriexnarices i del grup musical Boozan Dukes.

Per la seva banda, el dia 24, el Mercat de Sant Antoni proposa un concurs de disfresses i guarniment de parades. Entre totes les parades que es disfressin, es votarà un primer premi i dos segons i tercers premis (un per a la disfressa i l’altre per al guarniment). Tot i que la temàtica del concurs és lliure, prendrà com a referència el concepte “un mercat fantàstic”. Els clients seran els encarregats de votar les millors propostes mitjançant unes butlletes de votació que els lliuraran els comerciants.

El Mercat dels Encants també celebrarà aquesta festivitat amb un concurs de disfresses entre els comerciants el dia 25. La temàtica és lliure i es donaran tres premis als guanyadors, escollits per un jurat: el pebrot d’or, el premi a la disfressa més original (que rebrà un trofeu) i el premi a la millor disfressa (que serà guardonat amb una escapa de cap de setmana). A més, dissabte 26 de febrer, a les 11.00h, el mercat vibrarà al ritme de la xaranga amb Sipagan Band.

El dia 24 de febrer, de 9 a 14h, el Mercat de Felip II convida els clients a gaudir d’un tast de botifarra d’ou. El dia 26, el mercat s’ambientarà en el fons marí a través de les disfresses i el guarniment dels comerços. Dimecres, 2 de març, de 10 a 14h, el mercat celebrarà el comiat de la festa de Carnestoltes amb els seus clients i visitants.

El 24 de febrer, d’11.30 a 13.30, el Mercat de la Llibertat acollirà una actuació de ‘Swing Jam’ amb la Maniacs Band, i el dia 26, un pintacares infantil. També el dissabte, el Mercat de l’Estrella animarà l’ambient amb l’espectacle de la banda ‘Ztrass’ i una parella de ‘zancos’, el del Ninot, regalarà una bossa amb productes de mercat als nens i nenes que vinguin disfressats. A més, aquests dies de Carnestoltes, els alumnes de les escoles del barri del Carmel posaran color al Mercat del Carmel mitjançant exposicions d’art.

Els paradistes del Mercat de Sant Andreu es disfressaran amb temàtica lliure, els de Canyelles aniran de pintors; els de Sarrià, dels personatges de Super Mario Bros, i els d’Horta, de caixes, fent referència al trasllat del mercat. A més, la setmana de Carnaval, el Mercat de Provençals escalfarà motors amb unes lleis que s’hauran de complir, com per exemple, adornar la parada amb globus, dur un llaç o una corbata o posar-se una gorra.

Durant la setmana, el Mercat del Besòs s’ambientarà en l’època romana i, el de la Concepció, en la jungla, a més d’acollir el ball tradicional del mercat i un taller de màscares per a infants (el dia 26 de febrer d’11 a 14h). A més, el Mercat de la Guineueta celebra aquesta festivitat dissabte 26 de febrer, d’11 a 13h, amb molta música i balls. Els comerciants es disfressaran de hawaians i decoraran les parades amb globus.

Més informació