Els mercats de Gràcia acullen la quinzena edició del cicle ‘Folk als Mercats’

Els mercats de La Llibertat, l’Abaceria, l’Estrella i Lesseps acullen la quinzena edició del cicle ‘Folk als Mercats’

Els mercats de La Llibertat, l’Abaceria, l’Estrella i Lesseps acullen la quinzena edició del cicle ‘Folk als Mercats’, una iniciativa que difon i dona a conèixer aquesta música en un entorn diferent d’un auditori o teatre. 

Es tracta d’una col·laboració entre l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona i el Centre Artesà Tradicionàrius, i s’emmarca en la celebració del festival internacional de folk Tradicionàrius 35. La programació d’enguany compta amb més de 50 activitats i 60 grups i artistes que aproparan al públic a la música des de diferents òptiques, humor, vitalitat i nous formats.

Dissabte 29 de gener de 2022. Dissabte de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia
12.00 h – Mercats de La Llibertat, l’Abaceria, l’Estrella i Lesseps

Coincidint amb la celebració dels 30 anys de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, els xeremiers i glosadors de Mallorca portaran als mercats de la Vila amb les seves melodies i cants per gaudir de la música i la glosa de les Illes.

Dissabte 26 de febrer de 2022. Dissabte de Carnaval
11.30 h – Mercat de la Llibertat

Les Antines, cinc noies provinents de diferents comarques de Catalunya, portaran al mercat de la Llibertat la seva música tradicional coincidint amb la celebració del Carnestoltes. El grup es va crear el maig del 2021 i està format per quatre gralles i un timbal. 

Dissabte 12 de març de 2022. Dia de la dona
12.00 h – Mercat de Lesseps i de l’Estrella

La dona ha tingut un paper molt destacat en la música tradicional gallega, i per això la tradició oral li ha dedicat moltes cançons i poemes. El grup Namora Pandereteiras aproparà als mercats de Lesseps i de l’Estrella un recull d’alguns dels temes tradicionals on la dona és la protagonista.

Dissabte 2 d’abril de 2022
12.00 h – Mercat de l’Abaceria i Mercat de la Llibertat

La cantada de rondalles de sonadors i cantadors són molt populars a les Terres de l’Ebre, al País Valencià i a l’Aragó. Els mercats de l’Abaceria i de la Llibertat rebran al grup Rondalla de les Terres de l’Ebre, que interpretarà un repertori festiu de fandangos, seguidilles, pasdobles, albades i jotes improvisades.

Més informació