Els mercats de la Boqueria, de la Marina i de Sants treuen a la venda una lava comestible solidària

Aquest producte, elaborat pel pastisser Christian Escribà, es llança en el primer aniversari de l'erupció del volcà de La Palma

Els mercats de la Boqueria, de la Marina i de Sants han tret a la venda una lava comestible amb gust de plàtan ideada i elaborada pel mestre pastisser Christian Escribà, director de les pastisseries Escribà. Aquest producte solidari, creat a partir de carbó de sucre, es va presentar divendres passat a Santa Cruz de la Palma.

El benefici obtingut serà donat íntegrament als afectats per l’erupció del volcà Cumbre Vieja, que es va iniciar el 19 de setembre al paratge de la Cabeza de Vaca, proper a la localitat de El Paraíso del municipi de El Paso. Es va aturar el 13 de desembre després de 85 dies d’activitat, sent l’erupció més llarga registrada a l’illa.

A banda dels tres mercats de Barcelona, també comercialitzen aquesta lava solidària 20 mercats més que formen part de la Confederació de Mercats Tradicionals d’Abastos d’Espanya, com per exemple, el mercat de la Ribera, a Bilbao; el de La Paz, a Madrid, i el de Triana, a Sevilla.