Els mercats de l'Estrella i de Les Corts són guardonats al 21è Premi Comerç

El premi a la millor iniciativa individual se'l va endur el projecte Tu Fas Food del Mercat de l'Estrella i a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització comercial la Carnisseria Solé del Mercat de Les Corts.

Ahir hi va tenir lloc a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), el lliurament de premis de la 21a edició del Premi Comerç de Barcelona on s’hi van premiar les millors iniciatives entre els mercats i els establiments comercials de la ciutat. En el cas dels mercats, una de les categories premiades cada edició, els guardonats van ser el Mercat de l’Estrella i el Mercat de Les Corts.

En aquests premis es reconeixen les iniciatives que han sabut evolucionar amb la proposta al client, gestionar la continuïtat dels models de negoci i contribuir de forma permanent a la dinamització comercial de la ciutat.

L’acte va ser presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i van assistir diversos responsables de diferents entitats de comerç de la ciutat i dels grups municipals.

En primer lloc, com a millor iniciativa individual va ser premiat el projecte Tu Fas Food del Mercat de l’Estrella. Es tracta d’un projecte iniciat l’estiu de 2016 que transmet la cultura gastronòmica de mercat mitjançant un servei d’assessorament, tallers i activitats gastronòmiques al propi mercat. A més, ha donat vida a un espai poc usat, convertint-lo en una aula gastronòmica amb una programació per a tots els públics. Aquesta activitat ajuda a preservar la cuina de mercat i genera comunitat ja que hi participen tant professionals de la gastronomia com veïns i veïnes del barri.

En segon lloc, la Carnisseria Solé del Mercat de Les Corts va rebre el premi a la millor iniciativa col·lectiva per a la dinamització d’un mercat municipal de la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, el jurat va valorar aquesta carnisseria per l’arrelament de la família Solé al Mercat de Les Corts des dels inicis, i on actualment ja són tercera generació, remuntant-se a l’àvia que va començar com a venedora al Mercat de la Boqueria. Actualment són un referent al barri i comercialitzen tota una varietat de carns amb un alt grau de professionalitat.

Les diverses categories premiades durant la nit, a més dels mercats, van ser les millors iniciatives en innovació, col·laboració, promoció, proximitat i sostenibilitat.