Es presenta un pla d'acció de prevenció del malbaratament alimentari

Aquest pla d’acció és resultat del projecte europeu ECOWASTE4FOOD, en el què l’Agència Catalana de Residus hi participa com a soci català.

El proper 15 de febrer tindrà lloc la presentació del Pla d’acció de prevenció del malbaratament alimentari 2019-2020 que ha elaborat l’Agència Catalana de Residus (ARC), a través del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a la Sala Cotxeres del Palau Robert de Barcelona. Aquest pla d’acció és resultat del projecte europeu ECOWASTE4FOOD, en el què l’ARC hi participa com a soci català.

El Pla parteix d’un model de governança compartida i recull projectes de 36 organitzacions catalanes implicades com a impulsores. El Pla d’Acció pretén reduir el malbaratament alimentari a través d’actuacions per incrementar el coneixement en aquest àmbit, sensibilitzar i mobilitzar tots els sectors implicats, impulsar projectes concrets per a la prevenció en origen del malbaratament i per a l’aprofitament dels aliments, articular òrgans de governança i definir els instruments normatius que ho facilitin.

Algunes de les campanyes que s’han dut a terme des de l’ARC han estat presents a alguns dels mercats de la ciutat, com per exemple, la recollida selectiva d’aparells electrònics i elèctrics que es va a dur a terme al gener als mercats del Ninot i dels Encants.

A més, la xarxa de mercats de Barcelona duu a terme vàries mesures de sostenibilitat a les seves parades, entre les que consta la prevenció del malbaratament alimentari.