La Boqueria acull la presentació de la 5a Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Els dies 22, 23 i 24 de gener tindrà lloc la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

El mercat de la Boqueria ha acollit la presentació de la cinquena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts, que tindrà lloc de forma presencial els dies 22, 23 i 24 de gener a la Carpa de Pastisseria de la plaça de la Vila.

L’entrada a la mostra serà gratuïta i els visitants de la mostra podran acostar-se i interactuar cara a cara amb pastissers i pastisseres d’escala i renom mundial. En ella s’atorgarà el premi Fava de Cacau 2022, en el que competeixen les 50 millors pastisseries de Catalunya.

Enguany, les jornades comptaran amb demostracions i degustacions de 12 mestres de la pastisseria de tot el món com Camila Elizalde, Esther Roelas, Francisco Broccolo, Jesús Fuentes, Martina Sampaolo i Cris Massana, Richard Hawke, Ivan Pascual, Guilherme Guise, Pepe Leotta i Carla Rodrigues i l’Institut Dertosa. Degut a la presencialitat, les mesures de seguretat contra la Covid-19 seran rigoroses: a més de la distància de seguretat i la mascareta obligatòria, aquest any es disposa d’una carpa més gran per oferir més espai als experts, i que es buidarà després de cada demostració, per oferir degustacions fora de la carpa. Tota aquesta informació ha estat presentada en una roda de premsa al Mercat de la Boqueria.

La presentació ha estat encapçalada per Miquel Comino, alcalde de Sant Viçenç, Xavi Gómez, regidor de Promoció Econòmica del municipi, i Eugeni Muñoz, pastisser i alma mater del  projecte. La roda de premsa ha estat encetada per Montserrat Ballarín, regidora de Comerç i Mercats, que ha explicat: “la Boqueria té vocació internacional i de país, no heu pogut triar millor lloc per donar a conèixer la cinquena Mostra”. També ha afirmat “és un plaer per nosaltres posar l’Espai Boqueria a la vostra disposició per llençar al món aquesta proposta”. 

Tant Comino com Gómez han agraït a tots els participants de la Mostra, i també a la Boqueria per cedir aquest espai des d’on poder fer córrer la veu. Ambdós han remarcat la presencialitat de l’acte, i la importància que té aquest esdeveniment com a nexe social i comercial. “Un lloc idoni per aprendre, gaudir i degustar”, el defineix Miguel Comino.  Gómez ha explicat que aquesta edició mostrarà el seu respecte pel medi ambient, ja que utilitzarà material reciclat per construir l’esdeveniment. També ha destacat l’ús constant de traducció al llenguatge de signes, per poder fer una Mostra accessible a un públic molt major.

Eugeni Muñoz, pastisser i impulsor de la iniciativa, l’ha descrit com a “un format únic al món, la Mostra es fa de cara a la gent”. Es fa així per ensenyar el món de la pastisseria, tot el que hi ha darrere i “transmetre els valors i l’esforç del sector”, afirma Muñoz, També  fa referència als nombrosos mestres de la pastisseria que assistiran a la Mostra, “volem ensenyar la pastisseria de tota la vida, i també les noves tendències actuals”.

Més informació