La Boqueria acull un diàleg de la UPC sobre alimentació sostenible a les ciutats del futur

La finalitat de la jornada virtual, que tindrà lloc el 22 de setembre a la Boqueria, és cercar solucions que permetin impulsar l'alimentació sostenible a les ciutats del futur i compartir punts de vista

El 22 de setembre, de 09.00 a 10.30, el Mercat de la Boqueria acollirà el tercer cicle de #UPCDiàlegs Agroalimentaris, orientat a què podem fer per impulsar l’alimentació sostenible a les ciutats del futur. Aquesta jornada, organitzada per l’Escola d’Enginyeria Agroalimentaria i Biosistemes de Barcelona i l’AMB, s’emetrà en directe per al canal de YouTube Info Agrotech.

L’objectiu d’aquesta jornada és donar visibilitat a solucions que permetin impulsar l’alimentació sostenible a les ciutats del futur i oferir-ne un diàleg amb una visió àmplia i contrastada. Es parlarà sobre l’impacte que té la forma com consumim aliments, sobre com augmentar la font de proteïna vegetal i sobre com ampliar l’oferta dels aliments per atendre les demandes de les grans ciutats, entre d’altres qüestions.

La sessió s’organitzarà de la següent manera:

  • 09.00h: Presentació de la jornada amb un representant de l’Ajuntament de Barcelona i un de la UPC.
  • 09.10h: Què vol dir alimentació Sostenible? Quina és l’aposta de Barcelona? amb Ana Moragues Faus, investigadora Ramón y Cajal a la Universitat de Barcelona.
  • 09.20h: Augmentar els productes de proximitat, de temporada i respectuosos amb el medi ambient amb Anna M. Gras, directora de l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i Biosistemes de Barcelona-EEABB.
  • 09.37h: Reptes en la logística i comercialització per a una alimentació sostenible amb Miguel Angel Estrada Romeu, professor Agregat de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona.
  • 09.45h: Adoptar dietes saludables per a les persones i el planeta basades en aliments frescos i que evitin els productes ultraprocessats amb Anna Bach-Faig, directora del Màster de Nutrició i Salut de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
  • 10.11h: Taula rodona amb els ponents i conclusions, moderada per Joan Simó, coordinador de l’àmbit de Tecnologia Agroalimentària de la Universitat Politècnica de Catalunya. S’identificaran les oportunitats i solucions per alimentar de forma sostenible les ciutats del futur.

Et pots inscriure a la jornada fent clic aquí per estar al corrent de totes les novetats relacionades amb el cicle.