La Boqueria, el segon mercat gastronòmic europeu més popular a Instagram

La plataforma de reserva d’activitats Musement ha estudiat quins són els mercats d’Europa més populars en aquesta xarxa social

La plataforma de reserva d’activitats Musement ha realitzat un estudi per esbrinar quins són els mercats gastronòmics d’Europa més populars entre locals i visitants a Instagram. I és que els mercats són una de les millors maneres de descobrir la cultura d’un país i conèixer de primera mà la seva gastronomia. 

A través de l’anàlisi del nombre de mencions en aquesta xarxa social de 99 mercats de tot el continent, el mercat de la Boqueria de Barcelona ha aconseguit la segona posició, darrere del mercat londinense Borough Market. A la llista, en setena posició, també apareix el mercat madrileny ‘Mercado de San Miguel’.

1. Borough Market, Londres

Aquest mercat victorià va néixer fa més de mil anys. Situat al barri de Southwark, a la llera del riu Tàmesi, compta amb 130 parades per adquirir productes locals i internacionals i amb diversos espais per dinar a l’aire lliure. 

2. La Boqueria, Barcelona

La història del mercat de Sant Josep, conegut popularment com ‘La Boqueria’, es remunta al segle XII, tot i que l’edifici actual data de l’any 1836. Compta amb més de 200 parades, amb productes frescos i de proximitat, així com una llarga llista de possibilitats de degustar plats catalans i d’altres sabors del món. La publicació destaca també la seva aula gastronòmica, on es realitzen tallers i esdeveniments relacionats amb la gastronomia. 

3. Markthal, Rotterdam

Markthal, situat al centre històric de Rotterdam, es va inaugurar el 2014 i és el primer mercat cobert dels Països Baixos. Al seu interior els visitants trobaran l’obra d’art més gran del món, ‘El corn de l’abundància’, de l’artista Arno Coenen. Té més de cent parades per comprar i degustar productes frescos i delícies del món. 

4. Viktualienmarkt, Múnich

Situat al centre de Múnich, el Viktualienmarkt va néixer a principis del segle XIX. Compta amb més de 140 parades que ofereixen diferents productes, com aliments ecològics, flors o propostes gurmet.

5. Naschmarkt, Viena

És el mercat vienès més conegut, amb més de 120 parades amb una àmplia oferta comercial, des de cuina austríaca fins a roba i souvenirs. La seva història es remunta al segle XVI, quan oferia productes lactis. 

6. Torvehallerne, Copenhague

Situat als llacs de Copenhague, Torvehallerne va obrir les portes l’any 2011. Té més de 70 parades i petits restaurants per degustar tota mena de productes, com el Smorrebrod, el famós sandvitx obert danès.

7. Mercado de San Miguel, Madrid

Situat a la plaça de San Miguel, aquest mercat va obrir les portes fa més de cent anys. És un dels mercats gastronòmics més grans d’Espanya, i a les seves 20 parades els visitants podran fer un recorregut per l’essència i els sabors de cadascun dels racons d’Espanya. 

8. Leadenhall Market, Londres

Construït l’any 1321, està situat al cor de Square Mile i destaca pel seu terra empedrat i les enormes lluernes al llarg de tot l’edifici. Originàriament, era un mercat proveïdor de carn, i actualment acull diferents boutiques, restaurants, cafès, bars de vins i un pub. 

9. Old Spitalfields Market, Londres

Situat entre Brick Lane i Bishopsgate, Old Spitalfields és un mercat cobert d’estil victorià que data de 1876. Té 42 parades de menjar i beure i 58 botigues, entre les quals destaquen la roba vintage i les antiguitats.

10. Kauppatori, Helsinki

Situat a la Kauppatori (plaça del mercat) de Helsinki, a les seves nombroses parades els visitants podran provar plats típics del país, com l’arengada o el salmó, comprar flors i souvenirs. 

Segueix l’activitat dels mercats de Barcelona a Instagram!