La primera edició de Petit Mercat de Mercats arriba al Mercat de la Marina

Per primer cop, l’Ajuntament de Barcelona organitza una versió reduïda de la Fira Mercat de Mercats, la festa del producte i de la gastronomia de Barcelona, que tindrà lloc els propers dies 13 i 14 de maig

Els propers dies 13 i 14 de maig se celebrarà la primera edició de Petit Mercat de Mercats al Mercat de la Marina (passeig de la Zona Franca, 178). Aquesta és una versió reduïda de la fira Mercat de Mercats que té com a principal objectiu la difusió de l’alimentació de proximitat i de qualitat amb un seguit de tallers gastronòmics i infantils, esmorzars de forquilla, música en directe i zones de barbacoa per tastar “in situ” els productes adquirits al mercat.

La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipals de Mercats de Barcelona (IMMB), amb la col·laboració de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM).

Aquesta primera edició coincideix amb la festa del barri de la Marina de Sants, la Festa de la Primavera. D’aquesta manera, la fira s’integra dins del programa cultural del districte i posa en valor el paper dels mercats com a centres integradors i de participació amb el territori.

Els visitants de la fira podran assistir a tallers culinaris amb experts i prescriptors gastronòmics i s’organitzaran activitats sobre el món de la gastronomia per als més petits. A més a més, podran gaudir d’espectacles d’art de carrer, concerts en viu i actuacions de ball de jazz i flamenc de la mà d’artistes i agrupacions locals, com el Centre Cultural Estrellas Altas, que és membre de la Unió d’Entitats del Barri de la Marina, o Arrels de Gràcia. Al mateix temps, es podran degustar tapes de mercats elaborades per diferents restaurants del barri.

Els comerciants del Mercat de la Marina oferiran els seus productes
El producte de qualitat serà el protagonista indiscutible de la fira, de la mà dels comerciants del Mercat de la Marina, que en seran els màxims representants des de les seves parades, on els ciutadans podran comprar productes frescos de les diferents categories: fruites i verdures, llegums, especialitats, xarcuteria, bacallà, olives, pesca salada, peixos i carns.

La fira comptarà amb un espai amb barbacoes perquè els assistents puguin cuinar “in situ” els aliments frescos adquirits a les parades del mercat, que els paradistes ja hauran deixat preparats amb aquest objectiu. D’aquesta manera, es generaran fluxos de circulació entre el públic del mercat i la fira amb la intenció de potenciar l’entrada al mercat.

A la zona de restauració, els estands representatius de restaurants del barri oferiran diverses tapes, a 3 i 5 euros. A més, els dos dies de la fira, entre les 10.00 i les 12.00 hores, s’oferirà un “esmorzar de forquilla” amb els típics “platillos” de mercat. D’altra banda, també comptarà amb tot un seguit de tallers, showcookings i activitats musicals per a tots els públics que dinamitzaran la fira durant el dia.

Els infants també tindran el seu espai amb dinamització i podran jugar amb material de cuinetes i dibuixar en una pissarra. A més, també podran llegir llibres i contes relacionats amb la cuina i la gastronomia en una caravana literària situada al costat d’aquest espai.