L’exposició sobre la crisi dels refugiats “Europe Look Me In The Eyes” arriba al mercat de l’Abaceria de Barcelona

“Europe Look Me In The Eyes” és una exposició formada per 155 fotoretrats en blanc i negre dels refugiats del campament de Kara Tepe a Lesbos

L’estructura de l’antic mercat de l’Abaceria de Barcelona, situat al carrer Travessera de Gràcia, acollirà, a partir del 17 de juliol el projecte “Europe Look Me In The Eyes”. Es tracta d’una exposició formada per 155 fotoretrats en blanc i negre dels refugiats del campament de Kara Tepe a Lesbos. La iniciativa, organitzada per “Inside Out Project”, tindrà lloc paral·lelament a 18 ciutats europees com Edimburg, París, Nantes, Berlín, Lisboa o Oslo.

“Europe Look Me In The Eyes” és una crida col·lectiva a la consciència que posa de manifest i humanitza la crisi dels refugiats a Europa. I és que amb les fotografies s’expliquen històries humanes, històries d’opressió i perill, violacions, abusos, condicions sanitàries inhumanes… Amb aquest projecte es vol crear una connexió entre les dades que apareixen a les notícies i els éssers humans reals que es troben darrere.

El viatge cap al campament de Lesbos suposa per a milers de refugiats arriscar-se a perdre-ho tot, fins i tot la vida. Fugint de la guerra i la persecució, emprenen un camí en condicions infrahumanes per terra, per mar, sense tenir accés a aliments i aigua.

Les 155 fotografies mostren metges i metgesses, advocats i advocades, estudiants, policies, mares i pares, nens, ancians… que fugen de casa seva escapant de l’horror. L’autoria d’aquesta iniciativa és de “Inside Out Project”, plataforma que ajuda a comunitats d’arreu del món a provocar un canvi global a nivell local.

L’exposició es podrà visitar al mercat de l’Abaceria fins a mitjans del mes d’agost.