Mercats de Barcelona col·labora al projecte Smath Inspiration Safari

Mercats hi va col·laborar programant visites als mercats del Ninot i de Sant Antoni amb l'objectiu d'assessorar i ajudar a projectes culturals de nous emprenedors i per posar en valor l'espai dels mercats com a àgores veïnals i comunitàries.

Barcelona Activa, juntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona participen al programa Europeu Smath Inspiration Safari per a la promoció del sector cultural i creatiu. Mercats de Barcelona hi va col·laborar durant la setmana passada programant visites als mercats del Ninot i de Sant Antoni amb l’objectiu d’assessorar i ajudar a projectes culturals de nous emprenedors i per posar en valor l’espai dels mercats com a àgores veïnals i comunitàries.

És en aquest sentit que, durant l’Inspiration Safari de turisme responsable, es van visitar ambdós mercats incloent diferents activitats per tal de veure-hi opcions per generar projectes que fomentin un model turístic de qualitat, respectuós amb l’entorn i amb una perspectiva inclusiva amb la ciutadania.

Durant la presentació al Mercat del Ninot, el Cap de d’Innovació, Comunicació i Estratègia de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), Òscar Martín, va parlar sobre el model de gestió innovador que se segueix des de l’IMMB, les diverses iniciatives sostenibles que es duen a terme des dels mercats – com l’ús de bosses reutilitzables o el projecte de geotèrmia amb el que compta el renovat Mercat de Sant Anton-, o d’altres com el servei a domicili i la venda en línia que ja funciona a alguns mercats, entre d’altres.

L’acte també va comptar amb la presència i parlaments de l’Eduard Escofet, president de l’Associació de comerciants del Ninot, la Fuensanta Garcia, presidenta de l’Associació del Mercat Dominical de Sant Antoni, i l’Oriol Comas, director del Festival Dau de Barcelona. L’Eduard per la seva banda, va parlar de la voluntat d’atracció jove al mercat a través d’activitats com la Nit de Tapes; la Fuensanta, va fer un recorregut de la història del mercat i va posar en valor les diverses activitats culturals que es duen a terme al Dominical, entre d’altres.

La jornada va seguir amb un walking coffee break del mercat del Ninot al de Sant Antoni per iniciar la visita al darrer mercat. Allà, Xavier Trull, director del Mercat de Sant Antoni va ser l’encarregat de fer la presentació i seguidament, els assistents van poder gaudir d’un taller d’oportunitats.