Mercats participa en l'Aprenentatge Servei per afavorir l'alimentació sostenible

Es tracta d'una activitat que s'emmarca en la iniciativa de Barcelona Activa per oferir formació i acompanyament en l'àmbit de l'economia social i solidària.

Aquest dimarts 18 de juny s’ha celebrat, amb la participació dels Mercats de Barcelona, la darrera sessió del seminari de l’Aprenentatge Servei (ApS) enfocat a la cooperació per tal d’afavorir una alimentació més sostenible a la ciutat.

L’activitat s’emmarca en la iniciativa de Barcelona Activa per oferir formació i acompanyament en l’àmbit de l’economia social i solidària. Concretament, l’objectiu és fer viables els projectes agroalimentaris d’intercooperació entre diversos actors amb l’objectiu de promoure una alimentació més sana, justa i sostenible a la ciutat.

D’aquesta manera, es configura una experiència de treball conjunt que permet abordar qüestions com són: el consum responsable i conscient, la producció sostenible d’aliments i l’agroecologia (de forma pràctica i vivencial) simultàniament a valors i competències clau com el treball en equip, la convivència, la responsabilitat, el respecte, l’acceptació de les diferències, les habilitats socials i comunicatives, la superació, la capacitat d’aprenentatge i de demanar ajuda, la confiança, l’esforç, la constància i, sobretot, l’autoestima.

A partir de la formació realitzada a la Fundació Tres Turons i a Mercats de Barcelona, conjuntament amb altres agents del territori, actualment s’està explorant la possibilitat d’ impulsar un projecte a l’espai de Cuina del Mercat de la Guineueta.