Nova inversió de 2,7 milions d'euros en renovació de diversos mercats de Barcelona

La inversió que l'Ajuntament de Barcelona haurà fet a la xarxa de mercats durant el període 2015-2017 serà de 78.417.119 d'euros.

L’alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, i la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, han visitat les obres que s’estan portant a terme al Mercat de la Vall d’Hebron-Teixonera. En aquest context, han informat que l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats, invertirà 2.705.000 euros més dels que ja estaven previstos en la millora de la xarxa de mercats municipals de la ciutat.

Així, el 2017 s’executaran 42.866.422€, dels quals 35.015.220 es destinaran als cinc grans projectes de rehabilitació de mercats que ja estan en marxa: Sant Antoni, Bon Pastor, Sant Andreu, Vall d’Hebron, i Abaceria. La inversió que l’Ajuntament de Barcelona ha fet a la xarxa de mercats durant el període 2015-2017 ha estat de 78.417.119 d’euros.

Els prop de 8 milions restants es destinaran a l’inici de tres nous projectes (Carmel, Montserrat i Besòs) i a diferents actuacions de millora en altres equipaments. Els 2,7 milions d’euros permetran doncs impulsar l’inici de la redacció de projecte bàsic per a la reforma del mercat de Montserrat i els nous processos de remodelació com els del mercat del Carmel i Besòs.  

L’aplicació de la Mesura de Govern sobre el Mercat de la Boqueria seguirà també el seu desenvolupament i es continuarà amb les amortitzacions de parades per tal de generar nous espais de trànsit i d’estada tal i com es preveia. En aquest sentit, es duran a terme diferents trasllats de parades per tal que aquelles que han quedat buides puguin concentrar-se en un únic conjunt, que passarà a ser enderrocat a començaments de la tardor. En el darrer quadrimestre de l’any també s’encarregarà el projecte per a la nova il·luminació de la Boqueria, donant així resposta a les demandes dels paradistes per tal que deixin d’haver-hi zones sense llum al mercat.

Confort per als usuaris, millor accessibilitat i més sostenibilitat

Els 2,7 milions d’euros, doncs, serviran per dur a terme aquestes actuacions i seguir invertint en la millora i modernització d’altres mercats, d’acord amb els eixos d’actuació que s’han mantingut en els darrers anys:

  • Millora del confort pels usuaris dels mercats als mercats de Galvany, Canyelles, Mercè, Sant Gervasi, Sagrada Família, Lesseps, Canyelles, Boqueria (inclòs en la Mesura de Govern) i el Carmel.
  • Millores en l’accessibilitat: instal·lacions d’escales mecàniques, ascensors, i facilitar l’accés del usuaris des del carrer substituint escales per rampes, … com s’ha fet, per exemple, a Lesseps i la Mercè
  • Sostenibiliat: optimitzacions a Felip II, Canyelles, Mercè, Boqueria i Sant Gervasi.

 

 

 

Més informació