Obertes les inscripcions per als Premis Mercabarna contra el malbaratament alimentari

Les inscripcions estaran obertes fins el 15 d'octubre i consten de quatre categories.

Fins el 15 d’octubre productors catalans, empreses majoristes, comerços detallistes i iniciatives que lluitin contra el malbaratament poden presentar-se als Premis Mercabarna – Paco Muñoz. Els premis estan concebuts per promoure i reconèixer les iniciatives que es duen a terme per lluitar contra el malbaratament alimentari a l’esglaó de la producció i de la distribució de la cadena alimentària.

Mercabarna vol, a través d’aquests premis, reflectir el fet que anualment un terç dels aliments que es produeixen al món es llencen. Els premis volen ser un homenatge a Paco Muñoz, professional que al llarg de la seva trajectòria professional va lluitar contra el malbaratament.

La dotació del premi és de 5.000 euros per a cadascuna de les quatre categories:

  • Millor iniciativa del sector de la producció: S’hi poden presentar productors catalans del sector hortofructícola, carni o pesquer que apliquin mesures per ajudar a reduir la pèrdua de producció.
  • Millor iniciativa d’empresa majorista: S’hi poden presentar empreses majoristes, amb seu a Catalunya, dels sectors hortofructícola, carni o pesquer, que implementin mesures per reduir el malbaratament alimentari.
  • Millor iniciativa d’empresa detallista: S’hi poden presentar comerços detallistes, amb seu a Catalunya, que comercialitzin productes dels sectors hortofructícola, carni o pesquer, que implementin mesures per reduir el malbaratament alimentari.
  • Millor iniciativa de treball en xarxa: S’hi poden presentar iniciatives que lluitin contra el malbaratament alimentari, promogudes entre dos o més agents de la cadena alimentària i d’entitats socials.

El termini d’admissió de projectes finalitzarà el 15 d’octubre. El lliurament dels premis tindrà lloc durant el mes de novembre de 2019.