Se celebra el Dia Mundial de l'Ou

L'objectiu d'aquesta celebració és commemorar les bondats d’aquest aliment i la seva importància en la nutrició humana.

Cada segon divendres d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Ou a escala internacional, un esdeveniment que enguany serà el dia 11 d’octubre. Durant diversos dies, a un gran nombre de països del món tenen lloc esdeveniments i iniciatives diverses, dedicades a commemorar les bondats d’aquest aliment i la seva importància en la nutrició humana.

Les propietats nutricionals de l’ou són diverses: un sol ou aporta sis grams de proteïna i catorze nutrients essencials, incloses vitamines A, B, D i E, a més de ser una font important de calç, seleni i iode. De les proteïnes de l’ou se’n diu que són d’alta qualitat, perquè contenen tots els aminoàcids essencials i en una proporció òptima, i a més són proteïnes de molt fàcil digestió. El rovell conté un alt nivell de colesterol HDL, anomenat “colesterol bo”, i és una font d’antioxidants. Per tot això es considera l’ou com un tresor alimentari. Possiblement, l’ou sigui el “superaliment” més antic i estès del món.

Per a més informació sobre la simbologia entorn el producte arran del temps i d’altres curiositats, la podeu consultar al web de la Federació Avícola Catalana (FAC).

Arran d’un acord entre Mercats de Barcelona i la Federació Avícola Catalana, aquests últims han escrit diversos articles sobre el món dels ous i l’aviram al nostre bloc. Els posts giren entorn a la caducitat dels ous, la conservació de l’ou i l’aviram a la nevera, o sobre la proximitat dels ous i l’aviram. Durant les properes setmanes se’n publicaran dos més on s’hi podrà aprendre molt més sobre aquests productes.