Xerrada-col·loqui 'Encants i Miralls. Arquitectura i Urbanisme a la ciutat maragda'

La xerrada es podrà seguir via streaming, a través del canal de Youtube de l'Ajuntament de Barcelona.

El proper dimarts 11 de maig a les 19.00 hores, tindrà lloc una xerrada-col·loqui sobre el llibre Encants i Miralls, basat en la història del Mercat dels Encants-Fira Bellcaire.

A la xerrada, que es podrà seguir pel Youtube de l’Ajuntament de Barcelona, hi participaran Rafael Vargas fotògraf, Victòria Bermejo, escriptora, i Josep Bohigas, arquitecte, que entre d’altres han participat en l’elaboració d’aquesta publicació, acompanyats de Fermin Vazquez, arquitecte dels Encants Nous, i Carles Cols, periodista, que exercirà com a moderador.

Encants i miralls de Barcelona, el llibre

El llibre capta la història del mercat durant el pas dels anys a través d’imatges i reflexions.

La columna vertebral del llibre són les imatges dels Encants, els d’abans i els d’ara, que Rafael Vargas ha anat fent durant anys. Tal com fa la realitat plural de la fira de Bellcaire, el llibre inclou narratives –algunes en català i altres en castellà– que acompanyen el lector i aconsegueixen que en surti com qui ho fa dels Encants, amb coses que no s’esperava. Hi trobareu fotografies, vivències, història, anàlisi, humor, perquè els veritables protagonistes del llibre són els Encants i la seva gent, paradistes, clients, passavolants, transportistes, oportunistes, voyeurs, subhastadors, col·leccionistes o fetitxistes.

Un mercat amb productes, vells, antics i nous, un espai d’intercanvi, de subhastes, de compres i regateig, d’acords i desacords, en definitiva, un espai de relacions entre compradors, venedors i voyeurs. Això és el mercat de Bellcaire, un espai de convivència i diversitat. I, els Encants, representa un dels mercats de productes de segona mà més antic d’Europa, amb 400 comerciants en l’actualitat, ubicats entre quatre plantes, dues al subterrani i dues a la part superior del mercat, entre les quals conviuen de manera harmoniosa productes nous i productes de segona mà, actuant també com a mercat de reciclatge, des de peces de roba fins a mobles com per poder moblar una llar.

El llibre fa un repàs històric dels 750 anys que fa que el mercat existeix, a través dels textos de Victoria Bermejo, Josep Bohigas, Oscar Guayabero, Enric H. March i Rafael Vargas.