Torna la Fira Mercat de Mercats!

22/07/2022 - 12:15 h - Comerç i mercats Ajuntament de Barcelona

Els dies 21, 22 i 23 d’octubre la plaça de les Glòries Catalanes tornarà a acollir la Fira Mercat de Mercats, la gran festa per celebrar els mercats de Barcelona i la gastronomia de proximitat i sostenible.

Els comerciants dels mercats municipals que hi vulguin participar, ja sigui oferint-hi una tapa de mercat (‘restaurants’) o portant-hi el seu establiment a un dels estands (‘comerços de mercat’), ja poden fer la sol·licitud. Per formalitzar la inscripció, els interessats hauran d’omplir els documents que adjuntem en aquesta notícia -un per a participar en la modalitat de comerç alimentari i no alimentari, i un per a la de restauració amb tapes. Els comerciants interessats hauran de retornar la sol·licitud signada i amb l’ingrés fet com a màxim el dia 10 de setembre a:  mariapensi@vanvanmarket.com  i  events@vanvanmarket.com

L’objectiu principal de la Fira és la promoció dels mercats municipals i els seus valors, com la sostenibilitat, el consum del producte de proximitat i el seu paper com a difusors d’una alimentació saludable i de la gastronomia del territori. Enguany, també es vol reforçar la idea de la Xarxa de Mercats Municipals com a motors econòmics i socialitzadors dels barris, representants del comerç de proximitat i dinamitzadors del territori. En aquest sentit, la Fira serà un aparador fidel de la xarxa dels Mercats Municipals de la ciutat on estaran representades les diferents denominacions de producte fresc, sense oblidar la varietat i especialitats dels mercats no alimentaris.

A la zona de restauració, com cada any, es podran tastar degustacions de tapes elaborades per restauradors del territori, bars de mercat i els comerciants dels mercats que hi participin en aquest espai. Tot acompanyat amb vins, caves del país, cerveses o altres begudes que se serviran a les barres.  Per facilitar la venda de productes com la carn o el peix fresc, la Fira tornarà a comptar amb un espai amb barbacoes per què qui vulgui pugui cuinar “in situ” el producte comprat i consumir-lo a les zones habilitades.

Després de dos anys d’absència obligada, l’any 2021 la Fira va tornar a celebrar-se, repetint l’èxit de les passades edicions, amb un balanç de més de 40.000 persones assistents.