Els mercats de Barcelona són amfitrions i escenari de diverses iniciatives de caràcter educatiu que es posen en marxa a la ciutat.
Els mercats acosten la gastronomia als infants des de diferents perspectives. El Mercat del Ninot organitza casals de cuina d’estiu i de Setmana Santa per a nens i nenes d’educació primària, que aprenen sobre alimentació saludable i fan un petit recorregut per la gastronomia internacional —com, per exemple, l’asiàtica— mitjançant tallers de cuina, manualitats i xerrades.
L’aula gastronòmica del Mercat de Sants és un espai concebut per fer-hi classes sobre productes de temporada i receptes per a nens i nenes. Allà els nens adquireixen coneixement sobre alimentació sana i de qualitat i aprenen a cuinar tant per a ells com per a infants en risc d’exclusió social. A més a més, és una gran oportunitat per descobrir més a fons el mercat.
Els mercats són, també, agents dinamitzadors dels barris. El Mercat del Carmel, per exemple, col·labora regularment amb les escoles del districte en diferents iniciatives: exposicions de murals de productes de temporada, contacontes en anglès amb escoles d’idiomes de la zona… Un altre exemple el trobem al Mercat de Lesseps, que va ser la seu d’un punt d’intercanvi d’articles gestionat pels alumnes de segon curs de l’itinerari formatiu específic (IFE) d’auxiliar en vendes i atenció al públic de l’Escola Vida Montserrat, un centre d’educació especial integrat a l’Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà (ACIDH), especialitzada en intel·ligència límit. Aquest espai, situat en una parada buida del mercat i basat en un sistema de punts, va permetre als alumnes posar en pràctica les seves aptituds en l’atenció al client, a més de fer un servei a la comunitat.
Per a més informació, reserves i propostes, adreceu-vos a l'oficina tècnica del programa educatiu:
programaeducatiu@menjodemercat.cat
687148889