All cremat
• 1 k peix de carn dura
• 1 k patates tallades a daus
• 800 g de tomàquet madur canari
• 7 grans d'all
• 1 dl d'oli d'oliva extra verge
• Pebre negre
• Sal
• Aigua
Enrossirem els alls en una cassola amb oli i després els passarem al morter i els picarem. En el mateix oli, sofregirem el tomàquet, hi abocarem l'aigua i, quan estigui bullent, hi afegirem les patates.
Quan estiguin mig cuites, és el moment d'afegir el peix, que pot ser de carn dura –rap, escòrpora o lluerna- o de carn tova com ara el lluç. En aquest últim cas, però, afegirem el peix quan les patates estiguin pràcticament cuites, perquè no es desfaci.
Només ens quedarà afegir-hi els alls picats i deixar-ho coure tot fins que el peix estigui fet. Si volem que ens quedi més gustós, hi podem afegir una picada de julivert, avellanes, pa fregit o molla de pa sucada en vi.