AMANIDA DE FAVES I PÈSOLS A LA MENTA
600 g de faves desgranades, molt petites i tendres
100 g de pèsols desgranats
2 dl d’oli d’oliva verge extra
sal en escates
125 g de pernil curat
1 ceba tendra
1 cor d’enciam
Escaldeu les faves amb aigua bullent i sal. Si són molt tendres, amb només 1 minut, n’hi ha prou; si són un xic més granades, els hi caldrà el doble de temps. Si són encara més grans, compreu-ne el doble, escaldeu-les, refredeu-les en aigua i gel i repeleu-les. Reserveu les faves a la nevera. A la mateixa olla, bulliu els pèsols* entre 2 i 4 minuts, depenent de la mida. Refredeu-los en aigua i gel, reserveu. Munteu l’amanida
amb les faves repelades distribuïdes als plats amb els pèsols. Intercaleu unes fulles de cor d’enciam i unes fulles de menta. Poseu-hi el pernil curat pel damunt, unes rodelles de ceba tendra i amaniu amb un pols de sal i un raig d’oli d’oliva verge extra. Acabeu amb unes escates de sal.
Bon profit !
RECEPTA CEDIDA PELS MAJORISTES DE FRUITES I HORTALISSES DE MERCABARNA. Una creació del cuiner Pep Nogué (@pepnogue)