AMANIDA D'ESCAROLA
1 escarola de cabell d’àngel
12 espàrrecs
12 maduixots del Maresme
4 nespres
4 gerds
4 ravenets
porradell, sal en escates, oli d’oliva verge extra
40 g d’ametlles fi lades.
Renteu l’escarola i trenqueu les fulles a talls petits. Escaldeu les puntesd’espàrrecs durant 1 minut amb aigua bullent. Refredeu-los i talleu-los per la meitat.Renteu els ravenets i talleu a rodelles fi nes. Renteu els maduixots, traieu el pedunclei talleu a daus. Torreu les ametlles fi lades. Per muntar l’amanida, poseu una based’escarola i al damunt, col·loqueu-hi els daus de maduixot, els daus de nespres pelats isense granes, els gerds tallats per la meitat, els ravenets a rodelles, dels espàrrecs i lestiges de porradell tallades. Amaniu amb unes escates de sal i un bon raig d’oli. Acabeuamb els fi lets d’ametlla torrats.Bon profit! RECEPTA DELS MAJORISTES DE FRUITES I HORTALISSES DE MERCABARNA (AGEM) elaborades pel cuiner Pep Nogué (@pepnogue)