Aprenem a cuinar suquet d'escórpora
Ingredients (per a 4 persones):
- 1 escórpora d’1 quilo
- 5 patates petites
- 6 alls
- ½ pebrot verd
- 2 tomàquets
- 1 litre i mig de brou de peix
- Picada (avellanes, ametlles, julivert i safrà)
- ½ got de vinagre de xerès
- Oli d’oliva verge extra
- Sal, pebre negre i vermell molt
Avui us duem una recepta de mar per llepar-se’n els dits. Es tracta d’un plat de suquet d’escórpora del segon volum de la guia-receptari 'Temps de mercats'.
Elaboració:
- Per al fumet, feu un sofregit amb les verdures i el peix. Després, poseu-los al foc en una olla amb aigua i deixeu que arrenqui el bull. Deixeu-ho coure durant 10 minuts i coleu-ho.
- Incorporeu el pebrot, l’all, la ceba, el tomàquet i les patates pelades i tallades a trossos grossos en una cassola amb una mica d’oli.
- Sofregiu-ho 3 minuts i afegiu-hi el fumet. Deixeu-ho bullir perquè es coguin les patates.
- En una paella, enrossiu 3 alls. Incorporeu-hi la sal, els pebres i mig got de vinagre de xerès. Quan estigui fet, afegiu-ho a les patates.
- Feu la picada en un morter. Reserveu-la.
- Quan les patates estiguin a punt, afegiu-hi l’escórpora, tallada a filets i la picada.
- Acabeu amb un toc de forn: uns 6 o 7 minuts a 180-200 ºC.
Si us heu quedat amb ganes de cuinar més receptes, podeu consultar el segon volum de 'Temps de mercats'