Aprenem a fer fricandó amb el Mercat de la Mercè!
1 kg de vedella a filets prims
1 tomàquet
1 ceba
1 porro
2 grans d'all
15 grams de moixernons
1 got de vi blanc
1 got de brou de carn
20 grams d'ametlles
Farina
Sal i pebre
Manoli Mesa, presidenta de la Junta de Comerciants del Mercat de la Mercè i propietària de la Carnisseria Manoli, va impartir ahir, 22 de febrer, a la cuina de Can Basté, un taller gratuït de fricandó de vedella amb salsa, una recepta clàssica de la cuina catalana.
Elaboració:
- Se salpebra la carn i es passa una mica amb farina.
- En una cassola, amb una mica d'oli d'oliva, s'hi passa la carn.
- Es ratlla el porro, la ceba i el tomàquet i es sofregeix al mateix oli de la cassola. S'hi afegeix una mica de sal.
- Quan ja està sofregit, s'hi afegeix la carn i un got de vi blanc. Es redueix el foc una mica fins que es consumeixi el vi.
- A continuació, s'hi afegeixen els bolets que hem posat prèviament en remull i hi afegim un got de brou de carn i una picada d'ametlles amb dues grans d'all.
- Ho cuinem a foc lent durant 45 minuts, mentre ho anem removent.
- Llest per gaudir!