Aprofita aquesta primavera per conèixer la remolatxa
Quan arriba la primavera i comença a marxar el fred, els mercats de Barcelona s’omplen de colors vius i sabors intensos, i un dels productes de temporada que més destaca és la remolatxa. Aquesta hortalissa, amb el seu característic color vermell intens i el seu gust dolç, és una opció excel·lent tant per les seves aplicacions en el món de la cuina com pels beneficis que aporta a la salut. Si encara no has incorporat la remolatxa a la teva dieta, ara és el moment perfecte per descobrir-ne totes les propietats i aprendre a gaudir-ne al màxim!
Aquest tubercle és ric en vitamines del grup B, ferro, potassi, silici i iode. I a més a més, conté rubidi, un element que incrementa la secreció de sucs gàstrics i ajuda a assimilar la resta d’aliments. Gràcies a la seva composició, la remolatxa és un aliment ideal per combatre l’anèmia, reforçar el sistema immunitari i ajudar a fer front a períodes d’estrès o cansament.
Malgrat el seu alt contingut en sucre, la remolatxa té un valor calòric moderat (només 40 calories per cada 100 grams), ja que els seus sucres són d’absorció lenta a causa de la gran quantitat de fibra que conté. Aquesta característica la converteix en una gran aliada per a una alimentació equilibrada i saludable.
Al mercat de Sant Antoni hem parlat amb en Josep, de la parada Tarrés Mascaró, qui ens ha donat uns consells per triar, preparar i cuinar millor la remolatxa. Com la podem gaudir a la cuina? La remolatxa es pot consumir de moltes maneres: crua en amanides, bullida i tallada a trossos, en cremes o fins i tot fregida, com si fos una patata xip. “A l’hora de triar les millors, el més important és que estigui ferma i, si encara porta fulles, que aquestes siguin fresques i amb un verd viu i intens”, ens explica.
En Josep ens recomana especialment consumir-la crua per aprofitar-ne el màxim les propietats, tot i que també suggereix fer-ne alguna crema, ja que de les dues maneres estan boníssimes!
Aquesta primavera, aprofita les parades de proximitat i incorpora la remolatxa a la teva cuina. Tant si la menges en amanida, en sopa o fins i tot en pastissos, aquest ingredient serà un gran descobriment per al teu paladar i la teva salut!
