Arrenca a la plaça de Catalunya Mercat de Mercats, la fira dels mercats de Barcelona i del producte de proximitat!
Comença una nova edició de la Fira Mercat de Mercats! Un cap de setmana ple de tallers, xerrades, activitats infantils, comerços de mercat, productors de proximitat i tapes de restauradors de la ciutat… Aquest any ens estrenem a la plaça de Catalunya i, com a novetat, acollirem els showcookings de xefs de renom de l’alta gastronomia del territori.
La fira ha inaugurat la seva programació d’actes a les 11 h amb una xerrada de conscienciació sobre la lluita contra el malbaratament alimentari de la mà de la Fundació Banc dels Aliments. L’Oriol Dolader, cap de logística de l’entitat, ens ha parlat dels diferents programes de recuperació d’excedents de la indústria alimentària que tenen en marxa. Per exemple, transformen fruita sobrant en sucs i recullen minves de supermercats, mercats i Mercabarna. Quan llancem aliments, malbaratem l’energia, el sòl i l’aigua que s’han utilitzat per produir-los, transformar-los i distribuir-los.
A continuació, hem seguit la jornada amb un tast de cerveses de la mà d’Estrella Damm, en què n’hem pogut degustar diferents varietats i aprendre tot allò que s’ha d’analitzar quan tastem cerveses: el perfil visual, l’aroma i el sabor.
A les 14.30, hem gaudit del taller “Com fer gelats a casa” de la mà de Delacrem, en què el fundador de la marca, Massimo Pignata, ens ha ensenyat com elaborar a casa el seu best seller: el gelat de festuc, mató i safrà, un dolç amb molt de sabor elaborat amb productes de proximitat.
A la tarda, els germans Sergio i Javier Torres, del restaurant Cocina Hermanos Torres, guardonats amb tres estrelles Michelin, han arrencat el cicle de showcookings d’alta gastronomia de Mercat de Mercats. Han preparat diferents plats amb peix, comprat al mercat: esqueixada, llobarro a la sal, bacallà al pil pil… Els dos són grans amants dels mercats i els han visitat des de ben petits, acompanyats de la seva àvia: “Els mercats són el pols de tot el que passa a la ciutat”.
Durant tot el dia, els nens i nenes han pogut gaudir de les activitats infantils de l’Espai Infantil: joc lliure amb cuinetes, espai literari amb llibres de cuina i mercats, tallers de ioga i il·lustració per moure el cos… A més, a les 17 h han pogut participar en el taller DISFRUITALA de la mà de la Unió de Pagesos de Catalunya, en què hem parlat sobre la importància de menjar fruita de la forma més divertida: amb molta màgia i música!
Per acomiadar-nos de la primera jornada, hem ballat amb Dan Peralbo i el Comboi i amb la sessió de DJ de Diego Armando. Demà podrem gaudir de les actuacions de Selva Nua i Meritxell Neddermann, i diumenge de Pale Moon i Maria Jaume.
Demà ens espera un dia carregat de showcookings, degustacions, tallers i moltes sorpreses més!
Donarem la benvinguda al segon dia de la fira a les 11.15 h amb una xerrada sobre gastronomia i creativitat a càrrec del xef Oriol Castro, del restaurant Disfrutar. Seguirem amb un showcooking d’alta gastronomia a càrrec de la xef Alejandra Ormeño, del restaurant Ají, i amb una xerrada sobre la carn de cavall amb Juan Antonio Ortiz del Mercat de Provençals. Al migdia aprendrem sobre cuina eficient amb Espigoladors i sobre plantes oblidades amb el col·lectiu Eixarcolant. A les 17.30 h, coneixerem a fons la gastronomia del xef Raül Balam, del Moments, i acomiadarem el dia amb una degustació de vins catalans.
No us ho perdeu! Recordeu que ens trobareu d’11.00 a 22 h a la plaça de Catalunya per celebrar junts la gastronomia de mercat, de proximitat i de temporada! Mentrestant, us deixem amb el vídeo resum de la primera jornada!