Arrenca la segona edició de Petit Mercat de Mercats a Sant Antoni!
Mercat de Mercats, la fira del producte i de la gastronomia de Barcelona, ha arribat avui al Mercat de Sant Antoni amb una versió adaptada: el Petit Mercat de Mercats! Avui divendres 10 de maig i demà dissabte, la fira ofereix activitats per a tota la família, tapes de mercat i productes de proximitat del Mercat de Sant Antoni.
Avui el dia ha començat amb el showcooking “Tornar a cuinar” del reconegut xef Paco Pérez, on ha animat al públic a tornar a gaudir de cuina a casa. El xef ha preparat tres elaboracions: unes sardines en escabetx, uns calamarsets amb favetes amb una base de tomàquet, pebrot, llorer i all, i un lluç a la marinera amb rossellones.
Durant el migdia, hem gaudit d’un tast guiat de cerveses Estrella Damm amb Yan Maia Auad, sommelier de cerveses, seguit d’una masterclass i degustació de Bitter Cinzano amb Esteban Porcedda.
La tarda ha continuat amb un showcooking de la mà de SMEG, on hem après a fer pasta vegana amb espècies, i la importància de l’artesania. Hem gaudit d’uns fetuccini i espaguetis fets únicament amb sèmola, aigua mineral, i una mica de menta, alfàbrega i julivert. D’una manera ràpida i fàcil, podem elaborar pasta fresca vegana a casa!, per si no teniu temps o ganes de preparar-ho, podeu trobar aquesta pasta al mercat d’Horta i al mercat d’Hostafrancs.
A les 17 h, el xef Jordi Esteve, del restaurant Nectari, ha protagonitzat un showcooking 'Com fer de la croqueta un producte gourmet'. El xef ha explicat que és essencial triar un producte de primera qualitat, com en aquest cas la pularda. En primer lloc, hem de daurar el pollastre (150 g), i afegir 90 g de mantega, 90 g de farina i 600 ml de llet. També afegeix ceba confitada amb oli, sal i sucre, oli de xoriç i espècies com pebre vermell de la vera, orenga, chimichurri i caiena. Un cop feta la massa, ha de reposar a la nevera durant 24 hores, i procedim a passar-les per farina, ou i una barreja de panko, pa ratllat i farina de cigró. I per decorar, podem preparar una lactonesa a base de llet sencera, sal, pebre, espècies i oli d'oliva.
Els tallers de la tarda han acabat amb un taller escabetx liderat per Anna Bozzano, d’El Peix al Plat, on hem après a cuinar sardines en escabetx, elaborades amb ceba, all, canyella, pebre negre, vinagre, vi blanc, pastanagues i herbes aromàtiques. Durant la sessió, ha apropat a les persones assistents als peixos blancs i blaus, les arts de la pesca i de la Confraria de Pescadors de Barcelona.
A més a més, el Petit Mercat de Mercats ha estat escenari de la signatura de l’acord de patrocini de la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) a la Volta Ciclista a Catalunya. La primera edició de la prova femenina per etapes de la Volta Ciclista a Catalunya tindrà lloc els dies 7 i 9 de juny, on competiran una vintena d’equips, i a cadascuna de les etapes es lliurarà un premi al millor equip.
Un gran dia en què el producte de mercat ha estat el gran protagonista! Tapes dels bars i restaurants de la ciutat i, una barra de begudes i vins, una zona de barbacoes per cuinar el producte fresc venut pels comerciants del mercat, un espai de pícnic per gaudir de les degustacions… Tot preparat per gaudir de la cultura gastronòmica de la ciutat a tots els nivells!
Us esperem demà amb el showcooking de Lena Maria Grané i Ricky Smith (12 h), el taller infantil d’hamburgueses (13.45 h), la presentació del llibre Cremo!, de Maria Nicolau (16 h), el taller sobre ferments on aprendrem a fer una deliciosa kombutxa (17.45 h), cuina de mercats amb SMEG (18.45 h), i una masterclass de combinats amb Royal Bliss (19.45 h). Acabarem la vetllada amb el DJ JordiO Pinchadiscos.