Batut de fruites amb mongetes ganxet
- 40 g de mongetes ganxet cuites
- 1 plàtan
- ½ poma àcida
- 1 taronja
- 6 maduixes mitjanes
- Aigua
- Canyella al gust
Els llegums són una part essencial de la nostra dieta mediterrània, i és que ens aporten gran quantitat de nutrients per la seva alta concentració de proteïnes, fibra, vitamines i minerals.
Avui us volem apropar a les mongetes, que amb la seva versatilitat culinària i el seu valor nutricional, són una peça clau de la gastronomia. Provinents de les antigues civilitzacions del Mediterrani, aquests llegums han estat consumits durant segles per les seves propietats beneficioses per a la salut. Són una font rica en proteïnes, fibra, vitamines i minerals.
Les proteïnes que contenen les mongetes són essencials per al bon funcionament dels músculs i el manteniment de teixits sans. A més, la seva elevada quantitat de fibra ajuda a regular el trànsit intestinal i a mantenir els nivells de sucre en sang estables, la qual cosa és especialment beneficiosa per a les persones amb diabetis. Així mateix, les vitamines i minerals presents en les mongetes, com la vitamina B, el calci, el ferro i el potassi, contribueixen al reforçament del sistema immunitari i al manteniment de l'equilibri electrolític del cos.
A banda dels seus beneficis nutricionals, les mongetes també són molt versàtils a la cuina. Poden ser utilitzades en una gran varietat de plats, des de sopes i guisats fins a amanides i hamburgueses vegetals. La seva textura cremosa i sabor suau les converteixen en un ingredient molt apreciat per a tota mena de receptes, tant tradicionals com modernes.
I si el que voleu és començar el dia amb energia, us portem una recepta que no us deixarà indiferents: batut de fruites amb mongetes ganxet.
Elaboració:
- Rentar, pelar i tallar la fruita a trossos.
- Retirar i escórrer les mongetes del ganxet.
- Posar tots els ingredients en un pot i tritura.
- Servir.
Com a recomanació, si adquiriu aquest tipus de producte a granel, és important seleccionar els grans sans de colors uniformes i sencers per millorar la seva cocció. A més, us suggerim deixar-los en remull entre 6 i 12 hores perquè estiguin tous.
Aquesta recepta ha estat elaborada per les dietistes - nutricionistes del CAPSBE (Consorci d’Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra).
Us animem a explorar els Mercats de Barcelona per gaudir de llegums de proximitat!