Brou pels fredolics!
S’acaba l’any i arriba el fred. Les famílies es retroben i tornen els grans àpats. I el que no pot faltar mai: el brou de pollastre! Calentó, nutritiu i deliciós, sempre el trobem a les nostres taules.
És un plat molt senzill, i és molt personalitzable! Tret dels ingredients principals, cadascú ho pot fer a la seva manera, experimentant i creant noves receptes! Bernat Albet, de la botiga d’aviram El Pagès ens explica quins són els seus ingredients preferits:
- Pollastre
- Gallina
- Herbes aromàtiques
- Col
- Patata
- Ceba
- Nap
- Xirivia
- Api
En Bernat explica que originalment, s’utilitzaven les carcasses de gallina i pollastre! No tenien molta carn, però era molt més econòmic que comprar altres parts d’aviram. També ens diu que, com més vella és la gallina, més bon brou fa!
I com preparem aquest plat, algú es deurà preguntar? Aquí ens dona la seva recepta:
- En primer lloc, preparem i rentem els ingredients i omplim d’aigua una olla, 4 o 5 litres.
- Posem la carn a l’aigua i la deixem bullir aproximadament 1 hora. (En cas de només fer servir pollastre o gallina. Si fem servir altres carns, com porc o vedella, la cocció pot ser de 3 hores)
- Mentrestant esperem, pelem les verdures.
- Anem retirant la tela que es va formant a l’aigua (és el greix de la carn)
- Quan ja fa 1 hora que bull la carn, hi posem les verdures.
- Ho deixem bullir una hora més a foc lent
- Posem una mica de sal, al gust de cadascú.
- Colem el brou per separar les verdures i la carn.
- El deixem refredar i, un cop fred, podem tornar a retirar la tela de greix.
- Per acabar el plat, podem bullir-hi una mica de pasta i servir-lo!
La carn que hem fet servir la podem, o bé servir untament amb el brou, o bé aprofitar-la per fer canelons o croquetes. I les verdures també! Si no es volen servir amb el brou, es pot fer una crema de verdures ben deliciosa!
Ei! Això és només la punta de l’iceberg, a partir d’aquí podeu treure els vostres experts culinaris interiors i experimentar amb el que vulgueu! Pernil de gla, llegums, verdures diferents… Tot és possible!
Si llegint això heu agafat gana de brou de pollastre, a El Pagès trobareu tots els productes d’aviram que necessiteu! Podeu trobar les seves paradetes al Mercat del Ninot o al de Santa Caterina, i podeu seguir-los a Instagram per seguir el seu dia a dia i poder delectar els ulls!