Logo Ajuntament de Barcelona

Selecciona idioma

  • Català
  • Castellano
  • English

Altres webs de l'Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament
Contacte
Tràmits
Treballa a l'Ajuntament
Noticies
Agenda
Mapa
Com s'hi va
Vés al contingut

Mercats de Barcelona

Inici
Menu navigation instructions

Instructions for screen readers and keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the horizontal arrow keys on the first level of the menu.
  • Display and browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
Menu navigation instructions

Instructions for keyboard users

This menu requires arrow keys to be able to use it. The menu has up to three levels:

  • First level: main menu options
  • Second level: sub-options for elements from the first level
  • Third level: sub-options for elements from the second level

Browsing instructions:

  • Browse using the vertical arrow keys on the first level of the menu.
  • Use the right arrow key to display the second level.
  • Browse on the second level using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the first level.
  • Use the right arrow key to display the third level.
  • Browse the third level by using the vertical arrow keys.
  • Use the Escape key to get back to the second level.
  • Alternatively, use the Enter key to display any level.
  • Els mercats
    Els mercats
    • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Motor
      • Ànima
      • Sostenibilitat
    • Mercats municipals alimentaris
    • Mercats municipals no alimentaris
    • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Serveis als mercats
      • Digitalització dels mercats
      • Recull la teva compra. Armariets
      • Ocupació dels mercats
      • Altres serveis a domicili
    • Compra en línia: Mercats a un clic
    • Agenda d'activitats
    • Imatges de mercat
  • Som de mercat
    Som de mercat
    • El blog
      • El blog
      • El blog
      • Receptes i consells
      • Productes de temporada
      • Disfruta els mercats
      • Mercats amb tu
    • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Aprèn amb els mercats
      • Per a les escoles i instituts
      • Agents educadors
      • Reptes en família
      • Aules de Mercat
      • Notícies àmbit educatiu
      • Contacte
    • Activitats als Mercats
    • Subscriu-te a la newsletter
  • Professionals
    Professionals
    • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Comerços de mercat
      • Ordenança de mercats
      • Vols treballar al mercat?
      • Vols ser un comerç de mercat?
      • Subhastes
      • Tràmits
      • Rebut del canon
      • Subvencions
      • Infomercats
      • Full informatiu
      • Notícies per a comerciants
    • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Premsa i documentació
      • Notes de premsa
      • Publicacions
      • Aparició a mitjans
      • Filmacions i fotografia als mercats
    • Dades de mercats
    • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Seu electrònica
      • Perfil del contractant
      • Tràmits i serveis
  • L'Institut
    L'Institut
    • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Institut Municipal de Mercats de Barcelona
      • Mercats de Barcelona
      • Història dels mercats
      • Estatuts
      • Normativa
      • Pla municipal de mercats
      • Els mercats dins del Pla estratègic municipal
      • Resum anual IMMB
      • Òrgans de Govern
    • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Col·laboradors
      • Federació de Mercats Municipals de Barcelona
      • Associacions de comerciants de mercats
      • Mercabarna
      • Gremis
    • Què fem?
      • Què fem?
      • Què fem?
      • Transformació física
      • Transformació digital
      • Mercats sostenibles
      • Promovem la salut i els espais inclusius
      • Accions de dinamització comercial i cohesió social
      • Difusió i relacions institucionals
    • Projectes transversals
    • Transparència
    • Contacte
  • Actualitat
    Actualitat
    • Notícies
    • Connecta't als Mercats
    • Canal Mercats TV
  1. Inici

Canelons de marisc de la mà d’Ada Parellada

dj., 02/05/2024 - 10:34
Canelons de marisc
etiquetes
Peix i marisc
categories
Receptes i consells
Segon Plat
Dificultat mitjana

Ingredients (per a 4 persones):

  • Entre 12 a 15 gambes
  • 3 grans d’all
  • Un raig generós de rom
  • Oli i sal
  • 4 làmines de pasta phyllo
  • 25 g de mantega

Pel farcit:

  • Una pastanaga
  • 150 g de ceba sofregida 
  • Els cossos de les gambes
  • Una llauna (o dues) de calamars amb salsa americana (reservar la salsa americana)
  • Oli
  • Sal

Per la beixamel:

  • 1 litre de caldo de gambes
  • 60 g de mantega
  • 70 g de farina
  • Sal
  • Pebre blanc
  • La salsa americana

Per acabar:

  • Porradell
  • Brots
  • Col llombarda

A qui no li agraden uns bons canelons? Aquest plat típic de la cuina catalana no pot faltar a taula tant en el dia a dia com en aquelles ocasions més especials! A més, ofereix una gran varietat d’opcions, des de les més clàssiques com els famosos canelons de carn, fins a idees més diferents com els canelons de bolets, d'espinacs o de marisc. 

 

Els canelons de marisc aporten múltiples avantatges nutricionals. El marisc és una excel·lent font de proteïnes magres, rica en àcids grassos omega-3, minerals com el calci, el fòsfor i el magnesi, a més de vitamines com la B12 i la vitamina D, essencials per una bona salut! Per aquest motiu, avui us presentem una recepta de canelons de la mà d'Ada Parellada, perfecta per a aquells que busqueu noves i innovadores propostes culinàries.

 

Elaboració:

  • Pelem les gambes, guardem els cossos i col·loquem els caps i les pells en una cassola. Hi afegim alls tallats i un generós raig d'oli. Deixem que es cogui a foc fort. Quan els caps i les pells estiguin ben sofregits, hi afegim el rom i deixem que evapori. Després, una mica de sal i cobrim-ho amb aigua. Bullim durant uns deu minuts i colem, assegurant-nos d'esprémer bé els caps per extreure'n tota l'essència. Reservem el brou.
  • A una paella gran, saltegem la pastanaga tallada fina amb una mica d'oli i sal. Quan la pastanaga s'ablandeix, afegim la ceba sofregida i els cossos de les gambes. Coem a foc mitjà fins que la carn de la gamba estigui a mig fer. Afegim els calamars de llauna tallats petits, reservant part de la salsa americana. Barregem bé i deixem refredar.
  • Preparem la beixamel de gambes. Enrossim la mantega i la farina i cobrim amb el brou de gambes, coent a foc lent fins que espesseixi. Salpebrem si cal i afegim la salsa americana de les llaunes.
  • Posem una bona cullerada de beixamel de gambes al farcit dels canelons. Tallem la pasta phyllo a rectangles de la mida que vulguem fer els canelons. Fonem la mantega i pintem les làmines de pasta phyllo. Posem una cullerada curulla de farcit i enrotllem fent la forma dels canelons. Posem sobre un paper de forn i enfornem a 180°C durant uns quinze minuts. 
  • Per acabar, posem una base de beixamel sobre els canelons i els decorem amb col llombarda, brots i porradell picat.

 

Per aconseguir un plat de 10, us suggerim comprar ingredients frescos i de primera qualitat. Experimenteu amb diverses salses i acompanyaments per personalitzar el plat segons el vostre gust. Us animem a provar noves combinacions de marisc, ja sigui amb gambes, llagostins, musclos o calamarsets! Trobareu tots els ingredients que necessiteu als nostres mercats!

 

T'apassiona la cuina de Barcelona? De la mà de la xef Ada Parellada, a l'Aula de Cuina del Mercat del Ninot podreu descobrir receptes com aquests canelons i moltes més propostes culinàries. Inscriu-t'hi aquí!

 

Canelons

 

Categories

Disfruta els mercats
Mercats amb tu
Productes de temporada
Receptes i consells
Barcelona City Council logo
  • Ajuntament de Barcelona
  • Accessibilitat
  • Avís Legal