Canelons de marisc de la mà d’Ada Parellada
Ingredients (per a 4 persones):
- Entre 12 a 15 gambes
- 3 grans d’all
- Un raig generós de rom
- Oli i sal
- 4 làmines de pasta phyllo
- 25 g de mantega
Pel farcit:
- Una pastanaga
- 150 g de ceba sofregida
- Els cossos de les gambes
- Una llauna (o dues) de calamars amb salsa americana (reservar la salsa americana)
- Oli
- Sal
Per la beixamel:
- 1 litre de caldo de gambes
- 60 g de mantega
- 70 g de farina
- Sal
- Pebre blanc
- La salsa americana
Per acabar:
- Porradell
- Brots
- Col llombarda
A qui no li agraden uns bons canelons? Aquest plat típic de la cuina catalana no pot faltar a taula tant en el dia a dia com en aquelles ocasions més especials! A més, ofereix una gran varietat d’opcions, des de les més clàssiques com els famosos canelons de carn, fins a idees més diferents com els canelons de bolets, d'espinacs o de marisc.
Els canelons de marisc aporten múltiples avantatges nutricionals. El marisc és una excel·lent font de proteïnes magres, rica en àcids grassos omega-3, minerals com el calci, el fòsfor i el magnesi, a més de vitamines com la B12 i la vitamina D, essencials per una bona salut! Per aquest motiu, avui us presentem una recepta de canelons de la mà d'Ada Parellada, perfecta per a aquells que busqueu noves i innovadores propostes culinàries.
Elaboració:
- Pelem les gambes, guardem els cossos i col·loquem els caps i les pells en una cassola. Hi afegim alls tallats i un generós raig d'oli. Deixem que es cogui a foc fort. Quan els caps i les pells estiguin ben sofregits, hi afegim el rom i deixem que evapori. Després, una mica de sal i cobrim-ho amb aigua. Bullim durant uns deu minuts i colem, assegurant-nos d'esprémer bé els caps per extreure'n tota l'essència. Reservem el brou.
- A una paella gran, saltegem la pastanaga tallada fina amb una mica d'oli i sal. Quan la pastanaga s'ablandeix, afegim la ceba sofregida i els cossos de les gambes. Coem a foc mitjà fins que la carn de la gamba estigui a mig fer. Afegim els calamars de llauna tallats petits, reservant part de la salsa americana. Barregem bé i deixem refredar.
- Preparem la beixamel de gambes. Enrossim la mantega i la farina i cobrim amb el brou de gambes, coent a foc lent fins que espesseixi. Salpebrem si cal i afegim la salsa americana de les llaunes.
- Posem una bona cullerada de beixamel de gambes al farcit dels canelons. Tallem la pasta phyllo a rectangles de la mida que vulguem fer els canelons. Fonem la mantega i pintem les làmines de pasta phyllo. Posem una cullerada curulla de farcit i enrotllem fent la forma dels canelons. Posem sobre un paper de forn i enfornem a 180°C durant uns quinze minuts.
- Per acabar, posem una base de beixamel sobre els canelons i els decorem amb col llombarda, brots i porradell picat.
Per aconseguir un plat de 10, us suggerim comprar ingredients frescos i de primera qualitat. Experimenteu amb diverses salses i acompanyaments per personalitzar el plat segons el vostre gust. Us animem a provar noves combinacions de marisc, ja sigui amb gambes, llagostins, musclos o calamarsets! Trobareu tots els ingredients que necessiteu als nostres mercats!
T'apassiona la cuina de Barcelona? De la mà de la xef Ada Parellada, a l'Aula de Cuina del Mercat del Ninot podreu descobrir receptes com aquests canelons i moltes més propostes culinàries. Inscriu-t'hi aquí!