Celebrem el Dia Mundial de les espècies i les herbes al mercat de Provençals!

Les espècies són substàncies aromàtiques d’origen vegetal que tots i totes tenim a la cuina per acompanyar i condimentar els nostres plats. Al cap i a la fi, una mica de pebre acabat de moldre, un polsim d’orenga o una petita branca de canyella poden transformar completament qualsevol recepta. Avui, 10 de juny, celebrem el Dia Mundial de les espècies i les herbes visitant la Susana Egea, propietària de la parada ‘Espai de Salut, Dietètica, Alimentació Ecològica i Cosmètica Natural’ al mercat de Provençals.
A la seva parada, la Susana ofereix tota mena d’herbes i espècies, a més de bolets deshidratats, tes, farines especials o productes de cosmètica, entre altres articles. Ens explica que, dins de la gran varietat i diversitat d’espècies i herbes existents al planeta, n’hi ha algunes que podrien considerar-se “bàsiques”, com la farigola, l’orenga, el pebre vermell i negre o el romaní.
Totes aquestes, evidentment, les trobaràs a la seva parada, però, a més, també té altres espècies més exòtiques com el curri en pols o el garam masala. El curri és una barreja d’espècies que prové de països asiàtics i que es fa servir per adobar tota mena de plats, com el famós pollastre al curri. La seva composició pot variar segons la regió on es prepari, però habitualment inclou ingredients com pebre, comí, gingebre o cúrcuma. Aquesta última és l’espècie que li dona al curri el seu característic color groc.
D’altra banda, el garam masala és una combinació d’espècies que ve del nord de l’Índia i que s’elabora combinant canyella, comí, llavors de coriandre, nou moscada, cardamom i pebre negre, entre d’altres.
La Susana explica que els productes més sol·licitats a la seva parada són “el pebre vermell, l’orenga, les herbes provençals, la canyella o el chimichurri”. Aquest últim crida l’atenció, ja que el chimichurri és un condiment d’origen argentí que neix de la combinació d’orenga, julivert, pebre negre, romaní, all, farigola, comí i nyora, entre d’altres. És un condiment molt versàtil per la Susana perquè “es pot fer servir per maridar carn, es pot posar sobre la carn quan ja s’està fent o es pot fer una vinagreta per acompanyar”.
Les espècies i les herbes són condiments que aporten versatilitat, cultura i sabor als nostres plats. Si vols descobrir-ne de noves i donar un toc diferent de la teva cuina no dubtis a passar per la parada de la Susana, al mercat de Provençals!