Celebrem el Dia Mundial de l’Hamburguesa!
El 28 de maig és el Dia Mundial de l’Hamburguesa, una ocasió perfecta per gaudir d’un dels menjars més famosos arreu del món.
A més del seu saborós gust, la carn de l’hamburguesa aporta grans beneficis nutricionals. Per exemple, la carn de pollastre és baixa en greixos i rica en proteïnes d’alt valor, i a més a més conté vitamines del grup B i minerals com el fòsfor i el seleni, que contribueixen a mantenir els ossos sans i reforçar el sistema immunitari. D’altra banda, la carn de boví proporciona aminoàcids essencials, ferro hemo de fàcil absorció o vitamines com la B12, fonamentals per al transport d’oxigen i el funcionament del sistema nerviós.
Per a conèixer millor aquest aliment, hem visitat dues parades dels mercats de Barcelona amb diversitat d’oferta d’hamburgueses perquè ens expliquin més sobre les seves característiques.
Al mercat de Galvany visitem Carn Selectes Àlex, amb una àmplia varietat d’oferta d’hamburgueses de boví. El seu propietari, l’Àlex, fa 30 anys que es troba al capdavant de la parada, i ens explica que “per obtenir una hamburguesa de qualitat és essencial utilitzar carn magra amb una mica de greix, ja que això aporta sabor i un punt suculent”.
Tot i la varietat d’opcions, l’hamburguesa clàssica, condimentada només amb sal i pebre, continua sent la més demanada. L’Àlex té clara la seva recomanació: l’hamburguesa de bou prèmium, que de mica en mica va agafant més protagonisme, cuinada al punt i amb pocs condiments i salses per apreciar tota la intensitat del sabor de la carn.
I al mercat de les Corts trobem El Corral de les Corts, on la Marisol fa 29 anys que ofereix una àmplia gamma d’hamburgueses artesanals. Especialitzats en carns blanques, destaquen les seves hamburgueses de pollastre, conill i gall dindi. La seva parada destaca per les combinacions de les hamburgueses de pollastre que són tan sorprenents com delicioses: ceba caramel·litzada amb formatge de cabra, rocafort, o la de poma amb pinyons i prunes. La Marisol ens recomana especialment l’hamburguesa de pollastre amb ceba caramel·litzada i formatge de cabra, una fusió de sabors que “sorprèn i enganxa”.
Durant el Dia Mundial de l’Hamburguesa aprofita per visitar els mercats de Barcelona i gaudir d’aquest aliment amb carn de qualitat i combinacions úniques i un sabor autèntic.
